Đukanović: EPCG će postati lokomotiva privrednog razvoja Crne Gore, vodićemo računa o interesima građana

9

Novo rukovostvo će isključivo voditi računa o interesima građana i o interesima kompanije, poručio je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović

“Ja sam radio u EPCG 20 godina, moji roditelji su čitav radni vijek ovdje proveli,. Ja nemam važnijeg posla nego da EPCG postane lokomotiva privrednog razvoja Crne Gore, a ona to može. Struja je danas jednini proizvod iz Crne Gore koji je konkurentan na svjestksim berzama. Strateški ciljevi moraju birti smanjenje iznosa računa za struu i povećanje prouizvodnje EPCG”, naveo je Đukanović.

Kako je naveo, težeći ostvarenju ovih ciljeva predložiće Odboru  da se preispita politika subvencija za električnu energiju i da zahtjevaju da se u rješenju ovog problema uključi i Vlada i Skupština.

Đukanović će, kako dodaje, predložiti i da se preispita politika naknada operaterima koja oterećuje račun za električnu energiju.

“Takođe neophodno je završiti modernizaciju TE Pljevlja. Zbog enormnog kašnjenja ugroženo je poslovanje Termoelektrane Pljevlja. O prestanku rada TE nema govora i to nije opcija. Važno je da nastavi da radi i biće najmodernija u regionu. Ispitaće se svi tenderi i ugovori koje je sklapala ili država ili EPCG. Razvoj EPCG se mora bazirati na zelenoj energiji. Pokretanje snažnog investicionog ciklusa gdje nema dodatnih troškova za građane je jedan od prioriteta”, naglasio je on.

Đukanović je kazao i da je potrebno napraviti program koji će građanima pomoći da ostvare značajne benefite, a ne kao do sada da ti benefiti budu namjenjeni pojedincima i ljudima bliskim režimu

“Predložiću Odboru da se mora krenuti u izgradnju HE Komarnica, Krnovo dva, izgradnja osmog agregata u HE Perućica. Poseban akcenat je na izgradnji solarnih elektrana. Takođe ćemo ukoliko se utvrdi da je sve urađeno u skladu sa zakonom nastaviti projekat Briska gora”, dodao je on.

Naglasio je da bi realizacijom i privođenjem kraju ovih projekata Crna Gora ostvarila za četiri godine ono što nije mogla za 30 godina vlasti.

“Građani bi osjetili značajnu korist od ovakvog ekonomskog rasta, manji računi za struju i više novih radnih mjesta. Crna Gora bi postala zemlja u koju se dolazi a ne iz koje se odlazi”, napomenuo je on.

9 Comments
 1. Marko komentariše

  Bravo, gospodine Đukanoviću!

  13
  1
 2. Litijas komentariše

  Konacno da se krene u bolje sjutra. Podrska za Mica Djukanovica

  13
  1
 3. Jovana komentariše

  Čovjek na pravom mjestu!

  13
  1
 4. Nevena komentariše

  Za ovo mjesto nema boljeg u Crnoj Gori!

  12
  1
 5. zdravko komentariše

  Čestitam Milutine. Volio bih da sve sredite i da svako odgovara za djela krivična ako ih ima. Smeniti poslušnike DPS jer su se dosta bahatili a nesposobni

  10
  1
 6. Filip komentariše

  Veliko bravo za Milutina Đukanovića!Kako je to dobar čovjek i pravi stručnjak.Srećno!

  9
  1
 7. pavle komentariše

  Jedan od najboljih stručnjaka u regionu, sa ogromnim radnim iskustvom, podrška.

  4
  1
 8. Obilića Poljana komentariše

  Epcg će procvjetati, a to će odsad biti i znatno društveno odgovornija kompanija.

 9. Milica komentariše

  Bravo, velika podrska!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.