Đole pošao na izlet: Najbeskorisniji ministar u vladi Zdravka Krivokapića pozira u Ukrajini sa Abazovićem dok se krv proliva u zemlji!

0

Bivši Ministar vanjskih poslova i sadašnji savjetnik premijera Đorđe Radulović pošao je sa premijerom Dritanom Abazovićem na izlet u ratom pogođenu Ukrajinu. Abazović je prethodno razgovarao sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim koji ga je pozvao da posjeti Ukrajinu i time pruži podršku ovoj zemlji u njenom sukobu sa Ruskom federacijom.

Ipak, Radulović i Abazović su ovu posjetu iskoristili kao prosječan „foto sešn“ gdje poziraju u ulozi „opasnih momaka“ i posjećuju mjesta koja su razorena ratom i u kojima se samo nekoliko nedjelja ranije prolivala krv. Iskoristiti ovakav vid posjete za promociju i foto sešn u jeku jednog od najvećih sukoba u Evropi nakon Drugog svjetskog rata je očigledan pokazatelj nerazumijevanja ozbiljnosti koji ukrajinski sukob sa sobom nosi.

Dok se sve zemlje svijeta pripremaju za dugu i jako tešku zimu, naročito po pitanju energenata i prehrambene krize, Crna Gora ipak ima premijera koji očigledno ne shvata kompleksnost i ozbiljnost situacije, a pored savjetnika kakav je i Đorđe Radulović, kako i može to da razumije. Sve zemlje regiona i svijeta, počevši od zemalja Evropske unije, pa i do zemlja regiona, su već u ozbiljnim pripremama za nadolazeću krizu, sklapajući međunarodne ugovore za snabdijevanje hranom i energentima, dok jedino Crna Gora za tim kaska. Jedina potencijalna dobra stvar jeste suštinski uzimanje u obzir Otvorenog Balkana kao realnog koncepta za Crnu Goru, a obzirom na svjetsku situaciju, našoj državi drugačije nema spasa, osim ako se ne držimo zajedno sa regionom.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očigledno je jedan od rijetkih ljudi  koji zaista razumiju ozbiljnost koju ukrajinska kriza sa sobom nosi. On je gostujući na RTS-u kazao da Amerika uvodi vanredno stanje zbog struje.

„U Švajcerskoj je de fakto vanredno stranje zbog struje. Želim ljudima da dam informaciju. Na ruskoj nafti nama je, to jest građanima Srbije je iz džepa uzeto 600 miliona dolara godišnje, zbog sankcija Rusiji. Moramo da uložimo dodatne pare za gas. U petak se potpisuje gasni sporazum. Problem je količina uglja i problem je remont. Problem je šta ćemo i koliko imati problema sa naftom. Radimo sve – rekao je Vučić i dodao:

„Nismo vanredno stanje uveli formalno ali smo ga uveli de fakto. I radimo i svaki dan se time bavimo. U teškoj smo poziciji. Neće biti jednostavno, ali borićemo se. Očekujem od narodne vlade da vodi snažnom ubrzanju u evroskim porocesima, ali da se ne odričemo naše politike zbog nekog poziva.“

Ovim su očigledno predsjednik Srbije, ali i predsjednici nekih susjednih država jedini svjesni onoga što se zaista dešava u svijetu i da se ozbiljno pripremaju za krizu koja nadolazi. Svakako, na nama ostaje da se držimo jedni drugih, i da pomažemo jedni drugima kako bi krizu uspjeli da što lakše prevaziđemo.

A mi imamo premijera koji sa Đorđem Radulovićem šeta kroz Ukrajinu…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.