Đoković priznao grešku: Tužan sam i prazan

1

Kao da pišemo o Superligi Srbije, a ne o Ju-Es Openu. Jeste po pravilu, ali da li bi ga “svirao” i da je neko drugi u pitanju? Ali ne vredi sada gubiti vremena o razvijanju nekakvih teorija zavere, Novak Đoković je, iako nesvesno, pogrešio. Zna to dobro i on sam, pa se posle diskvalifikacije sa Otvorenog prvenstva SAD javno izvinio teniskoj javnosti zbog toga što je ljut posle izgubljenog gema udario lopticu i nehotice pogodio linijskog sudiju vrat što je za posledicu imalo njegovo udaljavanje sa turnira.

“Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno”, objavio je Đoković na društvenim mrežama.

I dok se pola teniskog sveta nasluđuje mukom najboljeg među njima, od Đokovića još jednom – izvinjenje. Treba biti veliki za tako nešto.

“Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser.

Izvinjavam se organizatorima US Opena i svima u vezi sa mojim ponašanjem. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.