Đoković nakon osvajanja trofeja u Melburnu: Napuknuće mišića poraslo, čeka me pauza

0

Šampion Australijan opena, Novak Đoković kazao je da mu se povreda pogoršala tokom turnira i da je napuknuće mišića poraslo sa 17 na 25 milimetara.

Đoković se povrijedio tokom meča protiv Tejlora Frica u trećem kolu turnira u Melburnu.

“Magnetna rezonanca je pokazala da je šteta sada veća nego kada se povreda dogodila. Napuknuće je veće. Bilo je u prvi mah 17 milimetara, a jutrošnji pregled je pokazao da je poraslo na 25 milimetara. Nije ništa strašno, sudeći po onom što su mi ljekari rekli, ali čeka me svakako period mirovanja, dok ne zaliječim mišić”, rekao je Đoković.

Mnogi su sumnjali u njegovu povredu.

“Ima ljudi koji će uvijek sumnjati u ono što govorim ili radim i to je u redu. Pomirio sam se s tim da ne mogu baš svakom učinim zadovoljnim. Da li me to frustrira? Naravno, imam i ja emocije kao svi drugi i ne uživam u tome kada me kritikuju i kada me osuđuju. Ali u isto vrijeme prihvatam realnost da svako ima pravo na mišljenje”, kazao je Đoković.

Đoković je jučer u finalu savladao Danila Medvedeva i osvojio 18. grend slem titulu.

“Bilo je ovo jedinstvo putovanje, koje će mi, bez sumnje, ostati urezano u pamćenje po mnogo pozitivnih stvari. Otkrio sam neke nove stvari o sebi i svemu što mi se događalo prethodnih pet-šest nedelja. U svakom slučaju, osjećam da sve što se dešavalo na terenu i van njega čini ovu pobjedu još većom i slađom”, zaključio je Đoković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.