Đoković nadjačao povredu i Frica, Raonić naredni protivnik

0

Imao je Novak 2:0 u setovima protiv Tejlora Frici igru koja je bila nedostižna za Amerikanca, da bi jedno na prvi pogled bezazleno proklizavanje preko natpisa početkom trećeg seta počelo je da stvara ogromne probleme najboljem teniseru na planeti i dovede u sumnju već viđeni plasman u osminu finala Australijan opena.

Pokušao je Đoković na medicinskom tajm autu da se oporavi, ali bezuspješno. Zatim je dva puta fizioterapeut masirao bolno mjesto ispod desnih rebara Novaka. bez pretjeranog efekta. Jeste i dalje ostajao na terenu, nastavljao sa igrom, osvajao gemove, međutim sve sporije se kretao i hvatao za povrijeđeno mjesto, a bolna grimasa na licu bila je sve češća, pa je Fric lako priveo treći set kraju (6:3).

Ni tada Đoković nije dopustio da ga bol potpuno savlada. Oslanjao se, koliko je mogao, na dobar servis. Nije “pao” ni kada je Amerikanac napravio brejk za 2:1, ali nije padala ni briga Novakovog stručnog tima za njegovo zdravlje…

A onda tačno u 23.30 časova po lokalnom vremenu, usledio je prekid meča kod 3:2 u trećem setu za Frica. Na sreću ne zbog pogoršanja Đokovićeve povrede, već da bi se ispraznile tribine, jer tačno u ponoć je krenuo “lokdaun” u australijskoj državi Viktoriji, dok su svi objekti, pa i teniski tereni u Melburnu morali da stave katanac 30 minuta ranije.

Nakon 15-ak minuta meč je nastavljen kao i Novakovi bolovi, da bi se pred servis gem za izjednačavanje u setovima pojavio problem kod Frica. Ne zdravstveni, već tehničke prirode. Raspao mu se uložak u patici, pa je morao da zatraži pomoć fiziterapeuta koju mu je doneo lijepak!

Početkom odlučujućeg seta Đoković je počeo nešto lakše da se kreće, ali sa svakim naglim pokretom tijela na njegovom licu se vraćala bolna grimasa. Nije Đoković ipak dozvolio da mu bolovi pomute razum. Sačekao je priliku za brejk u šestom gemu. Iskoristio je. Zatim je iskoristio i sledeću, za ogroman pobedonosni urlik…

Đoković će za dva dana u osmini finala igrati sa Milošem Raonićem koji je pobedio Martina Fuskoviča7:6, 5:7, 6:2, 6:2.

Noletu pukao mišić, neizvjesan nastup  protiv Raonića

Pitanje je da li će Srbin i moći da izađe na megdan Milošu Raoniću, a uz to Đoković je rekao da mu je i fizioteraput rekao da je došlo do pucanja mišića i da je u pojedinim trenutcima razmišljao da preda meč.

– Lijepo mentalno, emotivno, sjajno se osećam. Izvukao sam meč u ovakvim uslovima, jedinstvena situacija. Jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri, da pobijedim u ovim uslovima. Niko ne zna kako se ja osjećam, razmišljao sam da li da odustanem. Samo sam mogao da serviram, ostalo ništa. Pritisnuo sam servis i u petom setu sam se osećao malo bolje i ponosan sam na sebe i zabrinut. Mislim da je pukao mišić, čudan osećaj i bol. Čim sam odigrao taj poen, znao sam šta se dešava. Ne znam da li ću moći da izađem na teren za dva dana- rekao je Novak Đoković.

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.