Đokaj priznao ubistvo Bakije, pa citirao dnevnik nastradale: Zabranili muškarca kojeg volim, spalili mi kosu…

1

Pred podgoričkim Višim sudom Ilir Đokaj danas je priznao ubistvo nevjenčane supruge Šejle Bakije, koje se dogodilo 30. septembra 2021. godine u Tuzima, u naselju Karabuško polje.

Prema optužnici, Đokaj je kobnog dana ubio Bakiju (19) i ranio njenog oca Šabana (42).

On je u svom iskazu citirao sadržaj dnevnika Bakije, ističući da to čini jer njegova riječ višene vrijedi. Dodao je da je ona detaljno pisala o njihovoj borbi da opstanu kao par.

„Poštovani sude, zbog obje porodice, prijatelja i rodbine dužan sam da ispričam moju i Šejlinu priču, iako sam ja sada ovdje pred vama samo prazna crna rupa od čovjeka. Svjestan sam da sam nanio jad i mojoj i Šejlinoj porodici i da mogu vratiti vrijeme, samo bih sebi oduzeo život, samo da je ostala živa moja Šejla”, izjavio je u odbrani okrivljeni Đokaj.

Napomenuo je da je porodica stradale Šejle bila protiv njihove ljubavne veze.

„Rekli su – on je slikar, ali druge vjere“, tvrdi Đokaj.

Potom je u odbrani pročitao pojedine citate iz dnevnika Šejle Bakije.

„Moja će djeca slavit više puta u godini, a ja ću biti srećna. Ja ne marim za njegov krst, ne, jer od kada ga volim, on je moja vjera. Ako se odreknem njega, šta nam ostaje, da se u drugima tražimo, prazno lutamo.

Zabranili muškarca kojeg volim, spalili mi kosu, krv vadili. Malo je žalosno što ovo pričam, ali je istina. Nadam se da R. neće proći sve ovo čega sam se ja nagledala i čega preživljavam. Ne bih mogla početi život bez nje, samo pomislim da će mi i nju zabraniti“.

„Dok slušam majkine teške riječi, u glavi samo mislim kako da umrem. Sve bih razbila da mogu dok mi priča o tome i daje mi da biram ili nas ili njega. Žao mi je, jer znam da će da pati i da me traži. Smetnja je njegova porodica.

„Prije par dana tata me pitao zašto su mi pocrnile oči i zašto neću da ustanem iz kreveta. A kako neće povrniti kada sam i zadnju suzu pustila. Ima neko vrijeme da ne pričam sa majkom, škola mi je zabranjena. Oče, ja samo što nisam umrla, ali ti to ne vidiš“, citirao je okrivljeni navode iz Šejlinog dnevnika.

Kada je optuženi Đokaj trebalo da ispriča kako je došlo do upotrebe pištolja, prilikom kojeg je stradala Bakija, on je od suda zatražio da sjedne, jer se ne osjeća dobro.

Na pitanje sudije može li da nastavi, optuženi je jecao.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak.

1 Comment
  1. cedo komentariše

    TUGA I ZALOST STA SVE RODITELJI MOGU DA UCINE

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.