Đilas nezadovoljan istraživanjem javnog mnjenja, medijima i agenciji za istraživanje prijeti zatvorom!

0

Nakon što je agencija “Faktor plus“ objavila istraživanje javnog mnjenja koje je prenio list “Blic“, a po kojem je lista oko SNS-a iznad 50 posto, a koalicija Dragana Đilasa na 14, oglasio se i njen vlasnik Dragan Đilas koji je vlasnicima medija i agenciji zaprijetio zatvorom.

Očigledno nezadovoljan rezultatima sa terena i raspoloženjem javnog mnjenja,a nakon što je ogromna većina građana prozrela prevaru ponovnog skrivanja iza tzv. nestranačkih ličnosti, te sklanjanja omraženih lidera u stranu, Đilas je u nastupu pomiješanog bijesa i očajanja najavio za četvrtak veče “stvarne rejtinge i za parlamentarne i za beogradske izbore“

Ostalo je nepoznato zbog čega je Đilas pominjao krivično djelo i zatvor, te u čemu se sastoji “krivica“ pomenute agencije i “Blica“, osim ako nas nije htio podsjetiti na period kada su on i njegova ekipa bili na vlasti, uređivali i kontrolisali gotovo sve medije, pa i sami učestvovali u fabrikovanju lažnih istraživanja. Nakon jučerašnjeg zveckanjem zatvorom, danas se obratio pismom i direktoru Radio-televizije Srbije Draganu Bujoševiću, glavnom i odgovornom urednika informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću i svim novinarima informativno-političke redakcije.

Iako su svi građani i demokratska javnost upoznati da svi politički akteri imaju svoj prostor u informativnim i debatnim emisijama RTS-a, Đilas je u nastupu očaja riješio da izdiktira teme koje su njemu bitne, predstavljajući ih kao “probleme u Srbiji“, pa je po njemu potrebno “da javni servis omogući svim političkim akterima da predstave svoje stavove, kao i predloge rešenja za njih. I zato vas javno pitam – da li planirate da se bavite ovim temama ili ne?“

Očigledno je da Đilas teško prihvata činjenicu da će pretprjeti još jedan izborni debakl, pa se u kampanji umjesto političkim temama i izazovima bavi uređivanjem medija i njihovim “prevaspitavanjem“. U svakom slučaju, građani su juče i danas imali priliku da se još jednom uvjere na šta bi ličila Srbija da se kojim slučajem na vlast vrati Đilas i ekipa okupljena oko njega, te na koji način oni gledaju na ljudska, politička prava i slobodu informisanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.