Đeljošaj neće da zakazuje sjednice Partnerskog savjeta za regionalni razvoj dok je Kovačević njen član

0

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Gjeloshaj, kao predsjedavajući Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, donio je odluku o otkazivanju konstitutivne sjednice Savjeta koja je zakazana za sjutra, 21. jun.

Naime, stav velikog broja članova Savjeta kao i potpredjsednika Gjeloshaja je da u ovom važnom državnom tijelu, nakon posljednih izjava u javnosti, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ne može biti član ovog važnog tijela.

„Partnerski savjet ima značajnu ulogu u regionalnom razvoju države i njegovo funkcionisanje u punom kapacitetu je od izuzetne važnosti, ali ne po cijenu civilizacijskog posrtanja i unižavanja članova ovog tijela”, saopštio je potpredsjednik Vlade.

Novi termin održavanja konstitutivne sjednice Partnerskog savjeta biće naknadno utvrđen, nakon procesuiranja izmjene sastava, tj. kada se stvore uslovi za održavanje sjednice u partnerskom odnosu međusobnog uvažavanja, što su postulati na kojima ovo tijelo temelji svoje razvojne politike.

Partnerski savjet za regionalni razvoj je Vladino tijelo čiji je zadatak praćenje i unapređenje politike regionalnog razvoja Crne Gore. Gjeloshaj je krajem prethodne godine inicirao ponovno uspostavljanje ovog Savjeta.

Konstitutivna sjednica zakazana je za 21. jun i resor ekonomije, koji koordinira radom Savjeta, prethodno je uputio zvanične pozive svim članovima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.