Đeljošaj: Ne mogu da nas kazne koliko mi možemo da platimo

Đeljošaj: Ne mogu da nas kazne koliko mi možemo da platimo

Mi smo autohton narod, poštujemo Crnu Goru kao svoju državu i nacionalne simbole Crne Gore, to smo kontinuirano pokazali, ali mrznja koju iskazuju pojedine institucije prema nacionalnoj zastavi Albanaca u Crnoj Gori je problem koji je vec neuropsihjatriski slučaj, kazao je Nik Đeljošaj, predsjednik Albanske Alternative.

On smatra da je zastava Albanije u Crnoj Gori postala trn u oku službenika policije u Ulcinju i Malesiji.

“Sa žaljenjem konstatujemo nekulturni i anticivilazijski postupak pojedinih službenika policije, ali i prekeršajnih sudova koji su odlučili da se bave ćoravim poslom. Ne može policija, niti mogu sudovi, koliko god pokušavali da zastraše i zaustave Albance da nos ljubav prema našoj nacinalnoj zastavi. Koliko god budu angažovani, nijesu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo, kako bi smo odbranili našu zastavu, naš ponos koji vezuje Albanace bilo gdje”, kazao je Đeljošaj.

Predsjednik AA je dodao da je nacionalna zastava Albanije od Skenderbega kroz vjekove bila i ostala simbol evropske civilizacije na ovim prostorima.

Đeljošaj je javno pozvao i predsjendika Skupštine Crne Gore, Ivana Brajovića da na prvoj redovnoj sjednici uvrsti na dnevni rer zakon o nacionalnim simbolima koji je usvojila Vlada Crne Gore u oktobru 2017. godina i proslijedila Skupštini, i predlog izmjene zakona o javnom redu koji je podnio potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu prije nekoliko dana u skupštinsku proceduru.

“Pozivamo građane, koji budu kažnjeni zbog toga što vole sebe i svoju zastavu, da se jave Albanskoj alternativi kako bismo preuzeli sve troškove koje mogu imati dok predstavnici Albanaca ne riješe ovaj problem na institucionalni način. Takođe ih pozivamo, da nastave da istaknu svoju nacionalnu zastavu, i da istrpe još koji dan zaostale pojedince koji mrze Albanca, a koji su jos uvjek na odgovornim poslovima u Crnoj Gori”, kazao je Đeljošaj.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *