Đeljošaj: Nakon IBAR-a slijede nove odluke i preispitavanja

0

Ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik vlade Nik Đeljošaj kaže da je premijer Hrvatske Andrej Plenković nakon što je usvojena rezolucija o genocidu u Jasenovcu, Dahau i Mauthauzenu poslao jednu kulturnu i civilizovanu poruku.

„Na nivou, evropski i državnički sročena, potvrđujući da su odnosi dvije države odlični i veliku podršku koju je Hrvatska dala Crnoj Gori i nakon sramnog i agresorskog čina iz 1991. godine. Mislim da i nakon svega, odnos treba da ostane odličan, da je većinska Crna Gora – Evropska, i proevropski orijentisana, i da želi nastaviti odlične odnose sa Hrvatskom, a da je jučerašnja poruka iz Crne Gore slučajna i na ivici većine od samo 41 poslanika od ukupno 81, a da još najmanje desetak poslanika nije glasalo iz uvjerenja, već da se ne odupre većinskom mišljenju partija“, kaže Đeljošaj.

Kže da su rijaliti poruke koje su se juče čule iz Skupštine su trenutna elementarna nepogoda, koja kao i svaka nesreća nanosi štetu, ali će je evropska i većinska Crna Gora znati kako da je sanira u narednom periodu.

„Sanirali smo i sramni napad na Dubrovnik i upravo Republika Hrvatska nam je pružila ruku podrške. Kao i 1991. godine, albanski političari su znali kako da se odnose, naši poslanici u ime Albanskog naroda i Albanskog foruma nijesu dali legitimitet takvom aktu ni ulaskom u skupštinsku salu tokom jučerašnjeg dana“, kaže se u saopštenju.

Dodaje da jučerašnje glasanje nema nikakve veze sa žrtvama, kojima se poklanjamo i poštujemo i svakako osudjujemo zločine bilo gdje da su učinjeni, već je bila potreba za rijaliti predstavom.

„I da, kao što sam i obećao, nakon IBAR-a slijede nove odluke i preispitavanja, veoma brzo, jasno i odlučno“, istakao je Đeljošaj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.