Đeljošaj: Interes države je da Sveti Stefan bude otvoren

0

U vezi sa ponovljenim zahtjevom mještana Pržna i Svetog Stefana o raskidu ugovora sa kompanijom „Adriatic properties“, a koji se odnosi na zakup Svetog Stefana u ime Ministarstva ekonomskog razvoja i svoje lično izražavam puno razumijevanje i dijelim nastojanje da grad hotel Sveti Stefan bude valorizovan u punom kapacitetu, saopštio je Nik Đeljošaj, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku.

„Uvjeren da sadašnja situacija ne ide na ruku ni jednoj strani, još jednom pozivam zakupca „Adriatic properties“ da poštuje odredbe ugovora i shodno istom otvori Sveti Stefan. U suprotnom će Vlada, tj. resorno Ministarstvo, preduzeti sve zakonom predviđene mogućnosti da zaštitimo interes države Crne Gore – a interes je da Sveti Stefan bude otvoren“, izjavio je Đeljošaj.

Kako je dodao, „44. Vlada, koja je naslijedila ovo kao neriješeno pitanje iz minulog perioda, ima i želju i kapacitet da obezbijedi poštovanje ugovora, ali neće i ne može prihvatiti ništa mimo onoga što je predviđeno zakonima Crne Gore“.

„U tom smislu, još jednom uz puno razumijevanje zahtjeva mještana, pozivamo na poštovanje odredbi ugovora o zakupu uz podrazumijevajuće poštovanje pozitivnih zakonskih propisa“, zaključio je Đeljošaj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.