Đeka, Šimun i Šćekić zarađivali oko 1.700 evra

0

Ministri zdravlja, sporta i ljudskih i manjinskih prava prošle godine zarađivali su u prosjeku oko 1.700 evra za redovan rad.

To proizlazi iz njihovih imovinskih kartona, objavljenih na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije (AKS).

Ministar zdravlja Vojislav Šimun prijavio je ASK da je u novembru prošle godine, za prvi mjesec mandata, primio oko 1.705, a u decembru 1.636 evra, pišu „Vijesti“

On je član Vladinog Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem i Savjeta za inovacije i pametnu specijalizaciju u kojima ne prima nadoknadu za rad, dok je za članstvo u Socijalnom savjetu Crne Gore u decembru primio nadoknadu od stotinu evra.

Šimun je do kraja oktobra prošle godine, kada je imenovan za ministra zdravlja, radio u Kliničkom centru Crne Gore, gdje je za redovan posao primao 1.350 evra.

Ministar zdravlja vlasnik je stana od 70 kvadrata koji je kupio, a stambeni kredit od 90.000 evra vraća u mjesečnim ratama od oko 560 evra.

On nije dao saglasnost Agenciji za uvid u bankarske račune.

Ministar sporta i mladih i potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade Dragoslav Šćekić primio je u novembru oko 1.852, a u decembru oko 1.776 evra po osnovu te funkcije.

Prethodno je, tokom 2023, kao ministar zdravlja u 43. Vladi zarađivao 1.717 evra.

Kao član Vladinog Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte primao je mjesečno dodatnih 125 evra.

U imovinskom kartonu Šćekića piše da je vlasnik stana koji je stekao kupovinom, a stambeni kredit od 85.000 vraća u mjesečnim ratama od oko 513 evra.

Ima i gotovinski kredit od 3.000 evra za koji plaća ratu od 260 evra mjesečno.

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka zarađivao je tokom prošle godine mjesečno 1.776 evra.

U godišnjem izvještaju o prihodima i imovini navodi se da je vlasnik kuće od 180 kvadrata koju je kupio na kredit, a vlasnik je i naslijeđene kuće, šume i pašnjaka.

Šćekić i Đeka dali su saglasnost ASK za uvid u bankarske račune.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.