Djecu im nećemo oprostiti: 22 godine od krvavog NATO zločina u Murini (VIDEO)

1

Na današnji dan, prije tačno 22 godine, razorni projektili NATO pakta, tokom akcije besramno nazvane „Milosrdni anđeo“, sručili su se na limski most i nedužne mještane varošice Murino, koja se nalazi na sjeveru Crne Gore.

U NATO bombardovanju Murina, jednom od najtežih zločina tokom agresije na SR Jugoslaviju, stradalo je šest civila, od čega troje djece.

NATO avijacija je bez ikakve objave i objašnjenja sa desetak projektila bombardovala most na Limu u samom centru naselja. Stradali su civili koji ni na koji način nijesu učestvovali u ratnim dejstvima, među njima dvije djevojčice i jedan dječak.

Poginuli su učenici Osnovne škole „Petar Dedović“ Miroslav Knežević, Olivera Maksimović i Julijana Brudar, radnik škole Vukić Vuletić, penzioner Manojlo Komatina i domaćica Milka Kočanović. U napadu su teško povrijeđeni Željko Belanović, Svetlana Zečević i Tina Milović, a lakše Mirko Šoškić, Danilo Jokić, Vasko Čejović, Slobodan Mirosavljević i Slavko Mirković.

Most na Limu je oštećen, a nije bilo nijedne kuće u okruženju koja nije pretrpjela štetu. Stradali su i pogon tekstilne konfekcije, stari hotel, mjesna prodavnica, kao i Dom kulture.

Izvor: IN4S

1 Comment
  1. Vasoje komentariše

    Gađali sami sebe

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.