Dječiji karneval ukrasio Tivat

0

Drugi dan četvrtog Međunarodnog karnevala u Tivtu u organizaciji NVU Maškarada okupio je oko 500 maskiranih mališana u Dječijem karnevalu koji su prodefilovali centrom grada u pratnji GPD Tivat i tivatskih mažoretki, a nakon toga nastupili na Pinama.

Učesnike Dječijeg karnevala I prisutne na Pinama pozdravio je Goran Božović menadžer karnevala, savjetnik u internacionalnom bordu FECC I director Centra za kulturu.

“Došli smo do posljednjih događaja u okviru 4. Međunarodnog karnevala,  do najljepšeg i najvrijednijeg događaja a to je dječja karnevalska povorka i Dječji kanarneval. Kad vidimo preko 500 djece u povorci, možemo biti samo presrećni. Jeste da smo imali sinoć veliki spektakl svjetskih razmjera sa preko 500 učesnika iz preko 10 zemalja, pa čak i iz egzotičnog Brazila, ali ovo što imamo danas je najljepša priča i budućnost našeg karnevala. Zahvalio bih svim profesoricama, nastavnicama, učiteljicama koje su učinile napor da animiraju svoju djecu i dovedu ih na Dječji karneval u Tivtu”.

Ovo je pravo vrijeme da se zahvalimo onima koji su pomogli da se spektakl desi u našem gradu po četvrti put. To su naši roditelji, sponzori i prijatelji karnevnala, ali to su i svi učesnici, oni iz inostranstva kojih je bilo preko 300 ove godine, kao naravno i svi ovi naši domaći . A tu ste i vi, naša publika, jer bez publike u stvari ne bi ni bilo karnevala, jer onda to sve ne bi imalo puni smisao.

On je poručio da je važno je da se svi lijepo zabave i nastave tradiciju maškanja.

“Karneval je ljubav, a ljubav su i sva ova naša prekrasna djeca”, istakao je Božović.

Dječiji karneval zvanično je otvorila potpredsjednica Internacionalnog borda Festivala karnevalskih gradova, Marion Hirhe.

“Mi smo karnevalisti iz skoro svih evropskih zemalja, činimo jednu veliku familiju koja njeguje prijateljstvo i divno smo se zabavili u vašem gradu. Hvala organizatorima na odličnoj organizaciji ovog fantastičnog karnevala  i na lijepom vremenu koje smo proveli u Tivtu . Hvala i roditeljima koji su pripremili i doveli svoju djecu danas na karneval. Karneval je najzanimljivja stvar na svijetu za sve nas u FECC, ali trebaju nam novi i mladi ljudi. Zato nastavite sa održavanjem tivatskog  karnevala pa ćete i vi djeco  jednog dana, za 10 godina , kao odrasli stajati na ovoj sceni.  Uživajte večeras , budite zdravi i veseli !”, poručila je Hirhe.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.