Direktorica podgoričke OŠ Štampar Makarije podnijela ostavku

6

Direktorica podgoričke Osnovne škole ,,Štampar Makarije“ Nataša Vlahović podnijela je ostavku na tu funkciju, saznaje Pobjeda.

Ona je, prema informacijama Pobjede, dostavila takav zahtjev Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Vlahović juče nije odgovarala na pozive Pobjede.

Bivši ministar prosvjete Damir Šehović imenovao je Vlahović za direktoricu Osnovne škole ,,Štampar Makarije“ 2018. godine. Njen mandat trebalo je da traje četiri godine.

S druge strane, u skupštinskoj proceduri su izmjene Opšteg zakona o obrazovanja i vaspitanju kojim je predviđeno da se izbor direktora u svim javnim ustanovama obavi u roku od trideset dana od dana stupanja na snagu ovog akta.

Mijenjaju se, takođe, uslovi za izbor direktora obrazovno-vaspitnih ustanova na način što se propisuje da, umjesto dosadašnjih pet, treba da ima sedam godina radnog iskustva u nastavi.

U ponuđenim izmjenama ovog akta konstatovano je da se očekuje da će se na taj način unaprijediti rad ustanova, te da će se ,,značajno uticati na odabir kvalitetnih kadrovskih rješenja“.

I izbor pomoćnika direktora u svim javnim ustanovama u skladu sa ovim zakonom, predviđeno je da se obavi u roku od šezdeset dana od dana stupanja na snagu akta.

Takođe, izbor školskog, odnosno upravnog odbora u javnim ustanovama propisano je da se obavi u roku od trideset dana od dana stupanja na snagu zakona.

Prijedlogom zakona se propisuje, kako je objašnjeno, i drugačija struktura upravnih i školskih odbora na način što se povećava broj predstavnika zaposlenih u organima upravljanja obrazovno vaspitnih ustanova, a smanjuje broj predstavnika Ministarstva koji je do sada ,,bio dominantan“.

Potpisnici izmijenjenog Zakona su Slaven Radunović (DF), Vladimir Martinović (Demokrate), Dragan Ivanović (SNP), Branka Bošnjak (PzP) i Miloš Konatar (URA).

Kada se usvoji u Skupštini, Zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom listu Crne Gore“.

6 Comments
 1. Eon komentariše

  Ona da se makne na vrijeme a muza necemo iscerivat iz Vatikana kako je krenulo

 2. bitak komentariše

  “Mijenjaju se, takođe, uslovi za izbor direktora obrazovno-vaspitnih ustanova na način što se propisuje da, umjesto dosadašnjih pet, treba da ima sedam godina radnog iskustva u nastavi”.Da li ovi experti shvataju sta uopste predlazu???Tek sad kadrovi sadasnje “pozicije”nemaju sansu da rukovode skolama.Ko ima 7 g. staza osim kadrova DPS,SD i SDP.Jesu li ovi ljudi normalni?????

  6
  1
  1. Dekson komentariše

   Ne avetaj jadan, pa koliko imaš nastavnika koji rade po 20,30 godina a za sadašnju vlast su.

   1
   4
   1. bitak komentariše

    OCIGLEDNO TI JE KULTURA GOVORA DIREKTNO PROPORCIONALNA IQ.
    Mozda ti nekadasnji opozicioni prosvetni radnici egzistiraju u nekim ruralnim sredinama,ali ih u gradovima nema,mozes ih na prste izborojati.

 3. anom komentariše

  Zena Mica Vlahovica fata sturu,vidi dobro da ce Mico napravit neku pizdari..

 4. zdravko komentariše

  Počelo je. Svi DPS poslušni kadrovi da daju ostavke i ne primati dijučerašnje kdrove dPS-a koji su brže bolje prešli u sada vladajuće stranke. Lako je vidjeti jer svako ko je konkurisao morao je biti član vladajuže partije

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.