Direktor policije Srbije: Rebić o hapšenju Belivuka, Hrkalovićkoj i Papiću

0

Direktor policije Vladimir Rebić bio je gost jutarnjeg programa TV Prva gdje je govorio o aktuelnim temama, prije svega o hapšenju Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i istrazi njegovih jataka u državnim strukturama.

O GORANU PAPIĆU

Nisam imao blizak kontakt sa Papićem, nismo se lično poznavali, ja sam mu bio starešina, tu postoji 32.000 policajaca, ja svoju ulogu direktora obavljam sa rukovodiocima prvog nivoa. Goran Papić je radio u UKP, a ja sam komunicirao sa načelnikom te službe. Sjedjeli smo na sastancima, ali nismo imali ličnu komunikaciju, rekao je Vladimir Rebić gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

Krajem prošle godine dva puta je Papić došao u žižu interesovanja. Nismo znali da li je to vozilo od 600.000 evra njegovo. On je došao na fokus u oktobru 2019. godine kada se desio jedan incident na ulici. I on se pojavio sa jednim pripadnikom policije i lišio građanina slobode. Od tog trenutka je suspendovan. Mi nismo imali elemente da ga disciplinski gonimo pa se vratio na posao, dodao je Rebić.

O VELJI NEVOLJI I TABLICAMA

Velja nije jedini. 2018. godine jedan drugi kriminalac O.B. na Novom Beogradu zatečen i zaista je koristio “audi” tamni isti model kao moj, i falsifikovane tablice identične mojim, on je procesuiran i uhapšen.

Direktor policije kaže da je za tablice saznao iz medija.

Ima dokaza nepobitnih da je jedan broj službenika pružao podršku Veljinoj grupi. Naredni dani će pokazati šta se dešavalo. U Srbiji ima 27 organizovanih kriminalnih grupa. Prošle godine je procesuirano 20. Nijedna nova kriminalna grupa ne bi imala snagu Belivukove grupe.

O DIJANI HRKALOVIĆ

-Najviše mi smeta činjenica da se ona ne odaziva pozivu na poligraf. Pa ako nije kriva nema čega da se boji. To je prilika da javno pokaže da je čista. Suština je da bilo ko ko odbije poligraf nešto krije. Neće nikome ko pije lekove da bude loše od poligrafa. Tako da ti izgovori ne piju vodu. Odbijanje poligrafa baca veliku sjenku.

O PRISLUŠKIVANJU VUČIĆA

Želim da istaknem činjenicu da je to skandal da je bilo kome palo na pamet da prisluškuje Vučića. S nestrpljenjem očekujem kraj istrage da vidimo ko je davao naloge za to. Ja vrlo brzo očekujem privođenje određenih ljudi koji su bili umiješani u prisluškivanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.