Direktor policije sa saradnicima razgovarao sa urednicima medija

0

Upravi policije je važna kvalitetna i sadržajna saradnja sa medijima, te se stoga direktor Uprave policije Veselin Veljović jutros na radnom doručku sastao sa urednicima medija i šefovima dopisništava inostranih medija u Crnoj Gori.

Radni doručak bio je prilika za otvoren razgovor o izazovima u komunikaciji u cilju unaprjeđenja dobre saradnje koju imaju policija i mediji i prevazilaženja eventualnih problema, a radi pravovremenog i tačnog informisanja građana o važnim i aktuelnim temama, što je cilj i medija i policije.

Direktor Veljović je predstavio novu organizacionu strukturu Uprave policije i najznačajnije rezultate rada koje je policija postigla u posljednjih godinu dana od kada je direktor imenovan na ovu funkciju.

Budući da i policija i mediji rade u interesu građana, direktor Veljović je istakao potrebu preduzimanja zajedničkih aktivnosti medija i policije koje se tiču podizanja svijesti građana o važnosti kako poštovanja propisa tako i prijavljivanja i reagovanja na slučajeve nasilja i devijantnog ponašanja, kao što su nasilje u porodici, bezbjednost u saobraćaju, trgovina ljudima, sajber bezbjednost, prosjačenje i zaštita građana a posebno mladih ljudi od uticaja droge, kockanja i alkoholizma.

Ocijenjeno je da je radni doručak bio uspješan i koristan, te da će se sa ovom praksom nastaviti, kako bi građani imali što više benefita od aktivnosti koje sprovode i policija i mediji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.