Direktor KBC Kosovska Mitrovica: Ne daju Srbima da se liječe!

0

“Liječenje naših pacijenata, koji su imali zakazani pregled, obustavljeno je zbog ponašanja Prištine, i vidimo da i u ovoj humanitarnoj oblasti imamo presedan. Očigledno da ne žele bolnicu u kojoj Srbi mogu da rade i da se liječe. To su pokazali sada, ali i ranije, kad su pokušavali da zauzmu ovu ustanovu, dovodeći više stotina zdravstvenih i nezdravstvenih radnika da bi ometali liječenje i rad, a sve s ciljem da nas istjeraju odavde.”

Na to je upozorio dr Milan Ivanović, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici, a povodom odluke Prištine da se ministru odbrane Aleksandru Vulinu i timu ljekara sa VMA ne dozvoli ulazak na KiM.

Kako je objasnio Ivanović, eminentni stručnjaci, zajedno sa kolegama iz Mitrovice, trebalo je da pregledaju pacijente, a riječ je o višegodišnjoj akciji, tokom koje je savet ili terapiju lekara dobilo nekoliko hiljada građana.

– Cilj privremenih institucija, na čelu sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem, jeste da se Srbi uklone i otjeraju iz ove bolnice, posle čega bi za zdravstvenim radnicima krenuo i narod. Nadam se da će međunarodna zajednica uticati na to da se u ovoj humanitarnoj oblasti ne preduzimaju takve drakonske i represivne mjere, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.