Dil Podgorice i Prištine: Haradinaj traži izručenja vojnika iz 1999. godine u zamjenu za poslaničko mjesto crnogorskoj manjini!

3

Premijer Duško Marković boraviće sjutra u radnoj posjeti Prištini, na poziv predsjednika tkz. Vlade Kosovo Ramuša Haradinaja, a kako saznajemo, jedna od tema razgovora biće izručenje pripadnika Vojske Jugoslavije koji su 1999. godine branili državu od NATO agresije.

Ova informacija, Borbi je potvrđena iz više izvora.

Pored bilateralnog susreta sa kosovskim premijerom, Marković će se ovom prilikom sastati i sa drugim najvišim državnim zvaničnicima tkz. Kosova.

Kako saznajemo, crnogorske vlasti su dale zeleno svijetlo vlastima u Prištini za procesuiranje značajnog broja vojnika iz Crne Gore. Tako će Priština, uz amin Podgorice, da sudi patriotama koji su 1999. godine branili državu od NATO agresije.

Prema našim saznanjima, upravo to će biti uslov Haradinaja, da bi poboljšao položaj crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu.

Podgorica traži da se crnogorska nacionalna zajednica u što skorijem roku prepozna kao ustavna kategorija, a da se uz to crnogorskom predstavniku obezbijedi jedno poslaničko mjesto u Skupštini Kosova.

Borba je ekskluzivno objavila da se Hašim Tači već dogovorio sa Milom Đukanovićem da će Crna Gora postupiti po potjernicama Prištine. Nije isključeno da će premijeru Markoviću biti predočen spisak za izručenja.

Tokom ratnih dešavanja na Kosmetu tokom 1999. godine, veliki broj vojnika iz Crne Gore je bio u redovima Vojske Jugoslavije.

Na području Kosova i Metohije tokom ratnih sukoba 1998. i 1999. godine stradala su 34 pripadnika oružanih snaga tadašnje Savezne Republike Jugoslavije iz Crne Gore.

Kosovski sudovi preuzeli su nedavno slučajeve ratnih zločina od Euleksa.

Baviće se zločinima koje su počinili pripadnici OVK, ali i zločinima nad Albancima za koje su osumnjičeni Srbi i Crnogorci.

3 Comments
  1. istina komentariše

    E Meso se dusku radijatoru od kostiju odvajalo.. Nazivo se raspao i on i njegov prokleti porod! Ovo je takva bruka za Crnu Goru da postaje neizdrzivo. Kosti svih Serdara i Vitezova Mojkovackih se lede i prevrcu! Djedovi sa neba gledaju i ne vjeruju! Ne vjeruju u sta su im se sinovi i unuci pretvorili. U brave, u stoku, u sluge, kukavice, lopove, lazove , poltrone. Prodali su slavnu Krv predaka, prodali su zemlju prepunu kostiju i krvi mucenika i Heroja!Cemu se nadaju? Cemu se nadaju ovi milogorci? Pa sami su sebe prokleli i zatrli, djela su ih svoja osudila!

  2. Milo Đukanović komentariše

    Đura te je tukao, Đura će ti suditi

  3. gorgonzola komentariše

    ne moramo se mi nicemu nadat, dobro nam je

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.