DF: Umjesto svim građanima, Vlada dijeli pomoć članovima mini štabova DPS-a!

6

DF poziva Vladu da odmah donese odluku i objavi spiskove svih koji su od formiranja NKT pa do sada dobili pomoć u novcu i robi široke potrošnje, sa adresama stanovanja, kako bi svi građani saznali da li se to radilo pošteno ili ne, ko je dobio, a ko nije. Zakonsko uporište se lako može pronaći u istim onim aktima na osnovu kojih je Vlada objavila spiskove građana koji su u kućnoj samoizolaciji.

Naši aktivisti su na terenu već registrovali da se pod okriljem brige za ugrožene dodjeljuju posebni, veoma obimni, paketi pomoći aktivistima DPS, vjerovatno i novčana pomoć, i to ne svim članovima te partije, nego samo onim najpovjerljivijim – članovima Mini izbornih štabova, povezanih, uglavnom, sa ANB.

To ponašanje objašnjava zašto je Milutin Simović, suprotno zakonu, izabran za predsjednika NKT. I ako je to na prvi pogled izgledalo nevažno, nakon ovih saznanja postaje jasno zašto se kršio zakon. Zbog toga se i ne uvodi vanredno stanje u Crnoj Gori.
DF zahtijeva da DPS odmah prestane sa ovakvim neljudskim ponašanjem i dijeljenjem građana, čak i vlastitih pristalica, koji su se našli u nevolji.
DF još jednom poziva Vladu da prihvati naš predlog, i pomoć dodijeli svima: punoljetnim građanima jednokratnu novčanu pomoć u iznosu minimalne plate, a paket pomoći u robi široke potrošnje SVIM porodicama, kojim mogu zadovoljiti osnovne potrebe za mjesec dana boravka u izolaciji.
Svi parametri govore da su nemaština i glad zakucali na vrata Crne Gore, jer Vlada i NKT, i pored brojnih naših apela i predloga, nisu uradili ništa da spriječe taj scenario. Zaustavljanje privrednih aktivnosti u malim i srednjim firmama, a posebno u uslužnim djelatnostima, izazvalo je pandemiju siromaštva i već posle samo dvije nedjelje možemo zaključiti da Vlada Crne Gore nije bila spremna za ekonomske i socijalne posledice ove krize.

Radnici koji su zbog mjera vlade dobili otkaze ili poslati na neplaćeno odsustvo, ljudi koji su radili za dnevnicu (uglavnom na crno), taksisti, frizeri, konobari, trgovci i svi drugi koji su svoje mjesečne troškove pokrivali mjesečnim prihodima, nalaze se sada u dramatičnoj situaciji. Posebno oni koji su podstanari, koji imaju porodice i malu djecu.

DF zahtijeva da se održi hitna sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj bi se, pred licem crnogorske javnosti, raspravljalo o svim ovim pitanjima.

6 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Sta reci?
  U ovakvim situacijama se vidi covecanstvo.
  Neko nema ni cast ni ono malo sto cini coveka.
  Zivotinje,hijene, montenegrinci druge nema.

  26
  5
 2. Baja_California komentariše

  Politika se nastavlja cak i u ovo doba, nista novo, isto kad ministar poljoprivrede gosn Simovic pomaze subvencijama samo clanove dps iz mjesnih zajednica pa se prikazu na Agrosaznanje da pofale drzavu…Deja Vu

  21
  5
 3. Prle komentariše

  Ako majstor za krave ne spasi državu neće niko!

  25
  5
 4. Crnogorac komentariše

  Filozofe ne dipr

 5. JA komentariše

  Socijalizam za bogate i kapitalizam za siromasne, tako nam je uredjenje.

 6. Sudija komentariše

  DPS je zlo. Pljackasi sve se zna kako kradu i kako Simovic dijeli pare uoci i na dan izbora i gdje. Ali satanisti ove godine idu i istoriju

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.