DF uhvatio u laži sudsku instancu: Sud suprotno zakonu dao status svjedoka Sinđeliću!

0

Određujući ekstradicioni pritvor Saši Sinđeliću zbog ubistva koje je počinio u Hrvatskoj, Viši sud je ustvari priznao da mu je suprotno ZKP-u dodijelio status svjedoka saradnika, kazali su iz Demokratskog fronta.

“U zakonu jasno piše da svjedok saradnik ne smije da slaže ni za jedan detalj iz svog života kako bi mogao dobiti status. U godinu i šest mjeseci koliko je trajao montirani sudski postupak protiv lidera DF – a, svjedok saradnik ne samo što je u moru laži slagao za pravosnažnu presudu od 21. godine zatvora, već je slagao i kako se zove, što će ostati upamćeno u analima crnogorskog pravosuđa. Zato je sasvim jasno da posle najnovije kompromitacije Saše Sinđelića, Apelacioni sud treba da poništi presudu za tzv. državni udar, ali istovremeno i oduzme status svjedoka saradnika Sinđeliću i kvalifikuje ga u optuženog, stoji u saopštenju.

Tako će se stvoriti pretpostavke za novo suđenje, ali ovog puta Saši Sinđeliću a ne liderima DF-a, jer je očigledno da je on lažno svjedočio protiv njih uz punu koordinaciju sa SDT-om.

“Sad je svakom valjda jasno da se Saša Sinđelić od februara 2018. nalazio u Srbiji kako bi se izbjegla mogućnost da mu se zbog davanja lažnog svjedočkog iskaza oduzme status, a time i stvore pretpostavke za odbacivanje optužnice. Takođe vjerujemo da je svakom jasno kako je Suzana Mugoša krajem jula 2018. nemušto potvrdila status svjedoka saradnika Saši Sinđeliću i na taj način dokazanog lažova proizvela u istinozborca. Ali je ovo potvrđivanje statusa prethodno naplatila zapošljavanjem nesposobnog sina u SAJ- u, što je juče potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, navodi se u saopštenju.

Dakle, igra je bila toliko prosta i vulgarno prozirna: Saši Sinđeliću je vještački održavan status do prvostepene presude, a sad se ova pravosudna farsa seli u nadležnost Apelacionog suda, koji prije svega treba da odluči o ukidanju statusa svjedoka saradnika, jer je to uslov svih uslova, a zatim odmah da odbaci optužnicu. Sve drugo je nastavak izbjegavanja pravde i istine koju zna cijela Crna Gora, a jedino je u Višem sudu još utvrđuju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.