DF: U Tuzima organizuju sahrane, režim tamo ne smije da hapsI, silu pokazuju samo u Kučima!

7

Znakovito je postupanje institucija pod kontrolom režima u ovom vremenu kada bi svi trebalo da imamo samo jednog protivnika. Naime, dok se Dnevnik Javnog servisa koristi da se pored informacija o širenju i suzbijanju Korona virusa Kovid 19, plasiraju ogavni anticrkveni stavovi, za to vrijeme policija postupa različito prema onima koji prekrše mjere NKT-a u zavisnosti od njihove nacionalne pripadnosti, saopšteno je iz DF-a.

“Naime, u Vrelima Ribničkim i Tuzima, okupljanja koja su bila vršena protivno donešenim mjerama, ne samo da nisu sankcionisana, već su bila osnov za iskazivanje saosjećajnosti, za donošenje mjera kojima se pomaže na svaki način tamošnjem stanovništvu.

Isto takvo okupljanje u Koritima kučkim, koje za razliku od prethodno pomenutih nije kao rezultat imalo prenošenje zaraze i bilo je manjeg obima, imalo je kao rezultat hapšenje osam momaka i njihovo odvođenje u Spuž.

Rezultat koji je izostao u slučaju Vrela Ribničkih i Tuzi iako smo tamo imali zaražene a u Kučkim koritima nismo.

Jasno se uočava da odnos policije, sudstva i tužilaštva nije isti u slučaju Roma iz Vrela Ribničkih, Albanaca iz Tuzi i Srba iz Kuča.

Dok su Romima i Albancima za neodgovornost koju su pokazali dodjeljivani paketi pomoći i u vezi sa tim korišćena svaka prilika da se prema njima iskaže saosjećajnost i solidarnost i pokaže humanost, prema Srbima, koji pritom nikoga nisu zarazili, sprovode se brutalne mjere, hapse se i odvode u zatvor kao poslednji kriminalci.

To što je situacija ovakva kakva je, što je teška jednako za sve koji mogu biti izloženi bolesti, ne znači da treba da žmurimo i ćutimo na ovakve postupke režima, koji i ovu situaciju koristi da diskriminiše pripadnike srpskog naroda u Crnoj Gori dok pripadnicima ostalih naroda toleriše veće prestupe od onih koji su momcima iz Kuča stavljeni na teret.

Slati poruku javnosti kako sa Romima i Albancima treba biti saosjećajan i human i onda kada krše mjere a da one koji su Srbi treba po svaku cijenu osuditi, uhapsiti i staviti na stub srama i okriviti za cjelokupnu situaciju, predstavlja način ponašanja koji najviše liči na onaj koji je u Trećem Rajhu sprovođen nad Jevrejima. To nije dobro i posebno je opasno proturati ovakvo postupanje kao normalno, koristeći strah građana i brigu koju imaju zbog trenutne situacije, stoji u saopštenju.

7 Comments
 1. M P komentariše

  SVE SE VRTI OKO DOLARA, POSTO POLICIJA CRNE GORE NIJE IMUNA NA DOLARE LAKO JE IZVESTI ZAKLJUCAK.

  19
  5
 2. Los Angeles Vasojevici komentariše

  Sjeme im se utrlo do 9 koljena,i prvoj i drugoj familiji

  25
  7
  1. boka komentariše

   a ne no tebe sto kunes govedo nepametno zapamti
   u zivotu sve se vraca sve se placa
   zato razmisli malo no nemas scim ljakso

   7
   17
 3. ćipur komentariše

  e kakve ste vi budale majko mila
  mislio sam da df treba ukinut a ne ovkave bisere samo od njih mozes cut jer da ih nema nemi zna
  koliko ljudi mogu bit tupavi i budale

  6
  12
 4. Gurroshi komentariše

  Citam i ne vjerujem hahaha
  Naj rroshi bolet

  10
 5. Mi komentariše

  Kad neko kaže “mi Srbi iz Kuča” onda ti je sve jasno.

 6. Zatrijpcanin komentariše

  Sramno sto izbacate bez pravi istina kvazi portali, neka provjere prvo pa neka izbacaju njihove “informacije” a momci iz HOTSKIH KUCA nisu srbi, vec Crnogorci. Provjerite to i pitajte njihove djedove ali na albanski jer ne razumiju drugi jezik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.