DF: Tražimo javnu sjednicu Odbora za bezbjednost

0

Predsjedništvo Demokratskog fronta uputilo je zahtjev predsjedniku skupštinskog Odbora za odbranu i bezbejdnost Obradu Mišu Stanišiću u kome traži da sjednica na kojohj će se obaviti kontrolno saslušanje o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori bude otvorena za javnost.
Pored toga DF u skladu sa Poslovnikom Skupštine traži da toj sjednici prisustvuju i poslanici Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Predrag Bulatović prisustvuju toj sjednici Odbora.
“Javnost ima pravo da čuje odgovore rukovodilaca službi bezbjednosti, funkcionera državnih organa i tužilaštva o aktivnostima i rezultatima njihovog rada u borbi protiv organizovanog kriminala. Imajući u vidu konsekvence narušene bezbjedonosne situacije na političku stabilnost, uznemirenost javnosti, mir i bezbjednost građana, ugrožavanje nastavka EU integracija, predsjedništvo Demokratskog fronta cijeni neophodnim da sjednica Odbora bude otvoren za javnost“, saopštili su iz DF-a.
Odbor za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore saslušaće čelnike državnog tužilaštva i bezbjedonosnih službi povdom ranjavanja novinarke “Vijesti” Olivere Lakić i ukupne bezbjedonosne situacije u državi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.