DF traži: Punoljetnima uplatiti po 222 evra, paket pomoći za svaku porodicu

1

Demokratski front predložio je danas da se svim punoljetnim građanima Crne Gore uplati po 222 evra i da se svakoj porodici dostavi paket pomoći, kako bi lakše preživjeli tešku situaciju izazvanu koronavirusom.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović rekao je na konferenciji za novinare da ovo nije paket koji traži ekstremne izdatke i novca ima dovoljno.

“Zahtijevamo od Vlade i nacionalnih organa da se svakom punoljetnom građaninu obezbijedi iznos od 222 evra, što je iznos minimalne zarade, a što bi im omogućilo da prežive tešku situaciju. DF pozdravlja akciju podjele pomoći u Tuzima i smatramo da to treba proširi i da se svakom građaninu dostavi paket pomoći na kućnu adresu.

On je dodao da će DF istrajati i insistirati na ovim zahtjevima.

“Veliki broj ljudi ne radi i Vlada mora da nađe način da pomogne građanima”, kazao je Đukanović.

On je rekao da građanin može pisanom izjavom da se odrekne ove pomoći i to će se smatrati njegovom ličnom donacijom.

Đukanović je saopštio da je da ne postoji namjera predsjednika parlamenta Ivana Brajovića da raspiše hitnu sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o svim mjerama koje su dosad donijeli Vlada i Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u borbi protiv koronavirusa.

On je rekao da su se na Kolegijumu predsjednika Skupštine, koji raspravlja o onlajn modalitetima rada, predstavnici vladajućih partija izjasnili protiv zakazivanja sjednice Skupštine, dok su predstavnici opozicije bili za.

“Mislimo da ima dosta neustavnih mjera i da je trebalo zakazati sjednicu parlamenta na kojoj bi se o tome raspravljalo, vodeći računa o distanci kao što zasjedaju i neki drugi parlamenti. Takođe smatramo da Milutin Simović ne može biti predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijel, što je nezakonito to može biti samo neko iz Ministarstva zdraavlja”, naveo je Đukanović.

Smatra i da su ograničenja kretanja zabrana neustavna, jer vanredno stanje nije uvedeno.

“To su očigledno uskopartijske manipualacije. Zašto nije uvedeno vanredno stanje nije nam jasno, to je jasno samo vrhu režima – Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću”, kazao je Đukanović.

(Vijesti)

1 Comment
  1. Kafanski filozof komentariše

    Od cega? Fondovi prazni a Milo ne da , treba mu za vilu pod Goricom.
    Zidari skupi!!!

    1
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.