DF: “Tirjanstvu nogom stati za vrat to je ljudska dužnost najsvetija”

0

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) je na danas održanoj sjednici snažno podržalo Mitropoliju crnogorsko-primorsku u odbrani od režimskih nasrtaja na njenu imovinu i sveštenstvo, saopšteno je iz DF.

“Izjava Mila Đukanovića da će kroz novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti stvoriti nekakvu novu crkvu kako bi se zatrlo postojanje Mitropolije crnogorsko-primorske koja je kroz vjekove bila i ostala temelj naše duhovnosti i državnosti, predstavlja posljednji čin obračuna sa istinskim vrijednostima našeg naroda. Zbog toga smatramo neophodnim da 15. juna osim sveštenstva predvođenog našim arhiepiskopom Amfilohijem, čitav vjerujući i pravdoljubivi narod bude u hramu Hristovog voskresenja kako bi Đavolovom šegrtu koji se nalazi na funkciji predsjednika države poslali jasnu poruku da smo u odbrani naših svetinja spremni položiti i živote, jer “tirjanstvu nogom stati za vrat to je ljudska dužnost najsvetija”, navodi se u saopštenju DF.

U saopštenju Predsjedništva DF se dodaje da će u tom pravcu DF između ostalih aktivnosti, uzeti aktivno učešće i u tehničko logističkom obezbjeđivanju prevoza iz ostalih gradova, kako bi građanima koji tog dana žele biti u Podgorici omogućili dolazak.

“U ovom trenutku ne postoji važnija obaveza od odbrane naših duhovnih i državotvornih izvorišta. Zato smatramo da nisu potrebni nikakvi specijalni pozivi niti molbe, da tog 15. juna budemo u hramu Hristovog voskresenja, i poput naših slavnih predaka koji su se u sudbonosnim danima okupljali pored svetinja i donosili istorijske odluke, i mi budemo dostojni izazova odbrane naše crkve i našeg naroda”, zaključuje se u saopštenju DF.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.