DF: Svako ko pruži ruku saradnje DPS-u Budvi, postaje produženi pipak te hobotnice!

0

Rukovodstvo DPS u Budvi je izgleda doživjelo amneziju pa je zaboravilo da im je većina kadrova koji su obavljali funkcije u Opštini Budva završilo iza rešetaka ili je u bjekstvu zbog milionskih pljački koje su u krajnjem i priznali pred sudovima kao vođe i članovi kriminalne organizacije, saopšteno je iz DF-a Budva.

Zbog toga je DPS i njegovi trenutni predstavnici, naslednici ranije postave, kojima su oduševljeno davali podršku i dizali ruke da podrže odluke tokom njihovog upravljanja Budvom, poslednji na planeti koji ima bilo šta da prigovori sadašnjoj lokalnoj vlasti.

Koliko su bezočne njihove tvrdnje najbolje pokazuje činjenica da smo za vrijeme samo jednog mandata uspjeli da vratimo 25 miliona duga, redovno finansirajući tekuće obaveze i izmirujeći dug za doprinose na lične zarade koje je DPS opljačkao.

Građani znaju da je od njih oteto tokom vlasti DPS više od pola milijarde eura a DPS Budva te akcije njegovih članova ne pominje u saopštenjima.

Vidimo da DPS, zajedno sa svojim starim i novim saradnicima, priprema javno mnjenje da se izglasa nepovjerenje predsjedniku Careviću. Sad konačno imamo priliku da sve maske padnu i da građani vide ko koga podržava i ko je sa kim u kombinaciji.

Medijski navodi o pokretanju inicijative za razrešenje predsjednika opštine od strane odbornika Crnogorske koja se nalazi u vlasti, predstavljaju nezabilježen primjer političkog i svakog drugog licemjerstva jer se sa jedne strane koriste svi benefiti vlasti a sa druge strane traži razrešenje.

Stavljanje zajedničkog potpisa na inicijativu ozvaničilo bi i formalno simbiozu DPS i Crnogorske.

U tom slučaju, sigurno nećemo dozvoliti nepoštovanje elementarnih političkih i ljudskih principa do kojih držimo jer su nam oni važniji od funkcija. Vlast se uspostavlja na izborima i građani su na izborima iskazali svoju volju koja se mora poštovati.

Zato očekujemo da se Crnogorska javno izjasni na ove navode, nakon čega ćemo se odrediti prema daljim političkim potezima. Ako su u Crnogorskoj odlučili da izdaju opozicione birače i vjeru većine građana koji su ih glasali i napravili zaokret ka DPS-u više nije moguća apsolutno nikakva saradnja sa nama u Demokratskom frontu.

Pozivamo ih da sve funkcije koje su dobili ulaskom u vlast vrate Demokratskom frontu jer smo im ustupili značajna mjesta i dali priliku da zajedno sa nama grade budućnost, sasvim različitu od DPS kursa čije su rezultate građani Budve imali priliku da vide.

Ne želimo da vjerujemo da bi neko od odbornika koji čini trenutnu većinu pristao da bude lutka na koncima DPS-a i ostane upamćen kao jednokratno sredstvo za ostaviranje interesa partije koja je sinonim za organizovani kriminal i korupciju.

Pozivamo ih da se javno izjasne da li su sa DF-om ili pokušavaju da DPS-u daju vještačko disanje kako bi ih vratili iz političke prošlosti gdje su ih građani poslali.

Završili smo niz infrasktrukturnih projekata i to bez jednog jedinog centa mita, korupcije, ugrađivanja i drugih kriminalnih atributa koji su bili lajt motiv u vođenju opštine od strane DPS.

Umjesto u privatne džepove novac građana Budve je utrošen za besplatne udžbenike osnovcima, besplatan prevoz đaka i penzionera, otvaranje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, izgradnju lokalne infrastrukture, donacije penzionerima, promociju i razvoj sporta i izgradnju sportske infrastrukture, unapređenje saobraćajne infrastrukture kroz izgradnju kružnih tokova u Bečićima i Petrovcu, pasarele u Rafailovićima, kompletnu sanaciju saobraćajnica u urbanom jezgru, Petrovcu, Rafailovićima, Tudorovićima, Svetom Stefanu, Poborima, Lapčićima, sanaciju krovova i spotskih sala osnovnih škola, izradnju parkova i zelenih površina za naše najmlađe, rješavanje pitanje vodonsadbijevanja i brojnih drugih projekata koje građani itekako dobro vide.

Pipremamo kapitalne projekte kao što su Kulturni centar u samom centru grada, 3 moderna parkinga u centru Budve, novi bulevar u Budvi, otkuljujemo zemljište u centru grada kako bismo ga pretvorili u parkove.

Sa druge strane, godišnje se od Budve u državni budžet prikupi 500-600 miliona eura kroz turistički prihod, dok Vlada koju predvodi DPS ne ulaže niti jedan jedini cent u bilo koji infrastrukturni ili kapitalni projekat. Prije nego se lokalni ogranak ove partije obrati nama sa kritikima neka skupi hrabrosti i iskritikuje ovakav maćehinski odnos prema Budvi. Jasno je da za to nemaju kapaciteta niti smjelosti jer zastupaju politiku kontinuiteta otimanja od Budvana.

Galama koju DPS pokušava da podigne ne može zamagliti realnost koju svaki naš sugrađanin vidi a to je da bi povratak DPS u Budvi bio poguban po svakom pitanju. Zbog toga imamo činjenicu da je DPS u Budvi na svom istorijskom minimumu i da se nalaze na margini političkog značaja. Svjesni očajne situacije u kojoj su se našli, u predvečerje izbora pokušavaju da primijene njima oprobani recept, prekrajanje izborne volje građana po nikšićkom i kotorskom scenariju.

Bilans vladavine DPS u Budvi je takav da je ova druga najbogatija opština zadužena preko 100 miliona eura i da je Budva zbog njih prepoznata kao grad afera, korupcionaških poslova i organizovanog kriminala.

Zato bi svako onaj ko pruži ruku saradnje DPS-u Budvu vratio u vrtlog bezakonja i kandže organizovanog kriminala na visokom nivou i postao bi produženi pipak te hobotnice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.