DF: Sud krije ko je advokat Saše Sinđelića, jer spremaju novu laž

0

Demokratski front sa tragikomičnom pažnjom posmatra nastavak vulgarne farse sa svjedokom saradnikom i osuđenim ubicom Sašom Sinđelićem koja je krajem nedjelje dobila patetičnu epizodu sa navodnim odbijanjem žalbe za ukidanje pritvora koju je uložio njegov advokat, saopšteno je iz tog saveza.

Portparolka Višeg suda Aida Muzurović je u saopštenju za javnost namjerno izbjegla da saopšti nekoliko veoma važnih informacija za razumijevanje ovog ustavnog skrnavljenja.

“Prvo nije saopštila ko je advokat Saše Sinđelića koji je uložio žalbu, a to je veoma bitno sa razloga razotkrivanja čitave ove zavjere na relaciji SDT – MUP – Viši sud. Podsjetićemo javnost da je prethodni advokat Milan Vujović koji je po službenoj dužnosti branio Sašu Sinđelića za slučaj montiranog državnog udara, zajedno sa Milivojem Katnićem bio član sudskog vijeća koje se proglasilo nenadležnim za ubistvo koje je Sinđelić počinio u Hrvatskoj. Upravo je taj Milan Vujović, prijatelj Milivoja Katnića, inkasirao od države 11.000 evra za dvije žalbe koje je napisao svom branjeniku. Zato smatramo veoma bitnim da saznamo od Aide Muzurović zašto krije ime advokata Saše Sinđelića, kad je dobra praksa u svim saopštenjima Višeg suda da se navede ime i prezime advokata koji je uložio žalbu na određeno rešenje suda”, stoji u saopštenju.

Drugo, obična je prevara tumačenje Višeg suda da je sad na potezu Ministarstvo pravde Republike Hrvatske da dostavi dokumentaciju kako bi se Viši sud izjasnio o izručenju Saše Sinđelića.

“Naime, dokumentacija već postoji jer se Viši sud o njoj već jednom izjašnjavao 22.04.2019. godine. Zato je Viši sud u obavezi da odmah odluči o izručenju Saše Sinđelića, a ne da se sakriva iza korisnih nejasnoća i određenih članova zakona koje su toliko puta zgazili da oni više ne postoje. Svakom je jasno da Hrvatska ne može poslati novu dokumentaciju u odnosu na onu koja se nalazi u Višem sudu, ali zvuči dostojanstveno ozbiljno kad Aida Muzurović saopšti da je sad na potezu hrvatsko ministarstvo pravde. Odluka može biti samo jedna: ili će odobriti njegovo izručenje (u što niko ne vjeruje), ili će se pozvati na potrebu čekanja pravosnažne presude (što je i dogovor postignut sa Sinđelićem). Sve drugo je brutalno sprdanje sa javnošću i pokušaj prikrivanja tragova saučesništva Višeg suda u skrivanju presuđenog ubice i lažnog svjedoka saradnika”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.