DF: Šta to krije Milivoje Katnić?

0

Demokratski front je prošle nedjelje na konferenciji za štampu obavijestio crnogorsku javnost da je u Viši i Apelacioni sud uputio dopis kojim obavještava Borisa Savića i Mušiku Dujovića da je u SDT od strane Višeg javnog tužilaštva 14.01.2020. upućen dokument koji u potpunosti obara presudu za državni udar.

Andrija Mandić i Milan Knežević su zatražili od Višeg i Apelacionog suda obavještenje da li su upoznati sa sadržajem tog dokumenta, jasno navodeći broj dopisa i broj predmeta. Podsjećamo da su početkom marta 2019. godine objavljena dva video snimka Saše Sinđelića u kojima on u potpunosti negira bilo kakvo učešće i zavjeru na dan parlamentarnih izbora.

Advokati odbrane su zatražili od sudskog vijeća Suzana Mugoše, Dragice Vuković i Vesne Pean, da ove snimke uvrsti u dokazni materijal, ali je ona to odbila uz obrazloženje da ne postoji dokument da su ovi snimci pribavljeni u skladu sa ZKP-om. DF osnovano sumnja da se dokument koji je od strane Višeg javnog tužilaštva adresiran na Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića odnosi upravo na ova dva snimka, i da ih GST protivzakonito skriva od Višeg i Apelacionog suda, ali i od otpuženih i njihovih advokata.

Sudija izvjestilac Apelacionog suda trebalo bi da nakon dostavljenog dopisa Andrije Mandića i Milana Kneževića, po službenoj dužnosti zatraži od Milivoja Katnića da ovom sudu dostavi dokument dobijen od strane Višeg javnog tužilaštva Republike Srbije. Međutim, pošto znamo da se u zarobljenom pravosuđu to neće dogoditi, DF će narednih dana nastaviti sa razobličavanjem ove hobotnice ogrezle u zloupotrebi službenog položaja, i podnijeti zahtjev za izuzeće određenih sudija sa konkretnim dokazima njhove korumpiranosti i nedostojnosti obavljanja sudske funkcije ali i na otvaranju glavnog pretresa kad bude održano ročište.

Za početak, još jednom podsjećamo javnost na dva snimka svjedoka-saradnika Saše Sinđelića, pitajući Viši i Apelacioni sud: „Što to krije Milivoje Katnić?“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.