DF smatra da je dukljanski blok dobio novog političara: Bečiću smeta Putin, a oduševljava se Haradinajem i Tačijem

0

Demokratski front je zaprepašćen mržnjom koju je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić demonstrirao prema našem političkom savezu u emisiji na jednoj privatnoj TV. Ni po čemu se Bečić, u frustracijama i ostrašćenosti u odnosu na DF, nije razlikovao od predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, koji godinama predvodi torturu nad našom koalicijom, saopšteno je iz tog političkog saveza.
“Da situacija bude tragičnija, Bečić praktično likuje zbog progona kojem je izložen DF, zbog toga što je Milan Knežević bez ikakvog razloga u zatvoru, i otvoreno navija za Đukanovića, Markovića, Katnića, i ostale koji su uključeni u obračun sa DF. Žalosno je da neko ko sebe iz nekog razloga još uvijek smatra novim na političkoj sceni, ispoljava toliko negativnih emocija i upada u neka čudna stanja. Ako smo mu, pak, pomogli da napadom na DF izbaci frustracije, gorčinu, ozlojeđenost i muku, i ako je zbog toga srećniji, onda smo i mi zadovoljni, stoji u saopštenju.
Međutim, kažu da su dužni da skrenu pažnju javnosti na činjenicu da je lider Demokrata samo dio udružene akcije usmjerene protiv Demokratskog fronta, srpskog naroda i tradicionalne Crne Gore. “Na čelu toga projekta je, kao što smo i naveli, Milo Đukanović, njegovo tužilaštvo, sudstvo, ANB, mediji, kao i ambasade NATO država, a kao vodonoše i posluga pojavljuju se Demokrate, URA, kao i pojedine NVO i mediji koje glume kritičare vlasti. Posebno je indikativno da se u antisrpstvu ističu Demokrate, čija je stranka nastala izazivanjem podjela u partiji koja je bila u Bloku za zajedničku državu. Primijetili smo to čudno ponašanje i ranije, ali smo se uvjerili da je đavo odnio šalu kada su u samo nekoliko poslednjih dana, zajedno sa Urom, pozvali na rušenje crkve na Rumiji, a onda se u Budvi priključili DPS-u, LP-u, tzv. CPC, i čak naredili uklanjanje plakata sa likom znamenitih srpskih vojskovođa, a kojima se obilježava 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu i oslobođenja ovoga grada od okupatora. Bečić je, takođe, sinoć saopštio da mu smetaju Putin, Vučić i Dodik, jer su, po njemu, povezani sa DF-om, ali se zato oduševljava sa Haradinajem i Tačijem. Sve ukazuje na to da je dukljanski blok u Crnoj Gori dobio još jednog političara, Aleksu Bečića, i dužni smo da to konstatujemo, kažu iz DF-a.
Demokrate ne uzimaju glasače vlasti već opozicije
To je očigledno sudbina svih onih koji slijede filozofiju trećeg puta u crnogorskoj politici, a ona nepogrešivo vodi u antisrpstvo i pakt sa DPS-om.
“Takvu situaciju smo vidjeli i u slučaju onih narandžastih, koje Aleksa Bečić pokušava da imitira, da ne kažemo plagira. Od njih je, u političkom smislu, “šklapio” sve, samo što je promijenio boju kravate. Takođe, Aleksa teško pokušava da obmane javnost kada kaže da uzima glasače od DPS-a. Nijedan glas njegova stranka nije uzela od DPS, već uglavnom od partije iz koje su došli. I kad diže dreku oko zasluga za Kotor, Herceg Novi, Budvu ili Berane, mora najzad naučiti da je to nevaspitanje, i da neće izgledati u očima drugih visočiji i snažniji ako krupnije slaže. Nije naodmet podsjetiti da je nekadašnja koalicija stranaka koje su se zalagale za zajedničku državu, zajedno sa LSCG, držala vlast u 14 opština, ali nikom nije padalo na pamet da zasluge za to pripiše svojoj stranci, sve do pojave Bečića i njegovog stila u politici, koji je u narodu poznat kao “mućni pa prospi”, piše u saopštenju.
U konačnom, nije teško uočiti da, godinama nakon formiranja, Demokrate i dalje lutaju, uplašeni su i boje se da saopštavaju konkretne stavove o većini pitanja.
“Ali, to je njihov problem. Demokratski front je utemeljen u istoriji i tradiciji Crne Gore, definisan politički u svim segmentima, sa jasnim političkim namjerama. Zato možemo da polemišemo sa svima, ne samo na domaćoj političkoj sceni, već i da, bez ikakvog pardona, kritikujemo i ambasadu u kojoj Demokrate i njeni koalicioni partneri dobijaju domaće zadatke, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.