DF: Sinđelić je već deset dana u Podgorici, Katnić ga sprema za nastup

1

Demokratski front tvrdi da je informacija da je srpski državljanin Aleksandar Sinđelić, svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine prebjegao iz Srbije u Crnu Goru “apsolutno netačna”.

“On se u Podgorici nalazi skoro desetak dana, gdje ga Milivoje Katnića danima već priprema za pres konferenciju. Informacija da je Saša Sinđelić sinoć prebjegao iz Srbije koristeći staze i bogaze, a sve bježeći od srpskih službi bezbjednosti, predstavlja kvazidramatični pokušaj skretanja pažnje sa jučerašnjeg kriminalno skandaloznog nastupa Milivoja Katnića”, navodi se u saopštenju DF-a.

Traže da se objavi slika Sinđelića, koji je, kako je Katnić juče rekao u Skupštini “bježao od kuršuma”.

“Šteta je da crnogorska javnost ne bude upoznata sa torturom kroz koju je prošao svjedok saradnik bježeći od krvoločnih srpskih službi bezbjednosti po šumama i gorama između Novog Pazara i Rožaja. Istina je sljedeća, pošto Srbija ne želi da isporuču svog državljanina Hrvatskoj zbog ubistva za koje osuđen na dvadeset jednu godinu zatvora, prećutno mu je omogućila da pređe u Crnu Goru, jer je više nego očigledno da čovjek s njegovom mentalnom dijagnozom bolesti više nikom nije potreban, osim Milivoju Katniću. A pošto je portaprolka Višeg suda Aida Muzurović najavila da će Saši Sinđeliću biti određen ekstradicioni pritvor na osnovu crvene Interpolove potjernice čim bude dostupan crnogorskim pravosudnim organima, očekujemo jasno izjašnjenje predsjednika Višeg suda da li će se to dogoditi, ili će se možda, pošto je zatražio politički azil, Saša Sinđelić kandidovati i za neku od rukovodećih funkcija na kongresu DPS-a”, navodi se u saopštenju.

Kažu i da jedva čekaju konferenciju za medije Sinđelića “na kojoj bi on trebalo da objasni prirodu njegovih veza sa bezbjednosnim strukturama Srbije i Crne Gore”.

“Jer mi sve vrijeme tvrdimo da su određeni djelovi BIA zajedno sa ANB-om, koristeći teško zdravstveno stanje Saše Sinđelića, montirale farsu od državnog udara”, navodi se između ostalog u saopštenju DF-a

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Sindjelic je u režiji Katnica došao u Crnu Goru.Kakvu novu ulogu ima ovaj ubica tek će se saznati.Isao onaj Rastoder u Srbiju radi reportaže?Sprdnja za sprdnjom!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.