DF: Roćen i Mugoša najcrnje kutije pljačkaškog režima

0

DF nakon objavljivanja novog razgovora između Milana Roćena i Miomira Mugoše, u kojem se penzioner iz Rasove tadašnjem gradonačelniku obraća sa “Mugile”, poziva tužilaštvo da odmah formira predmet i utvrdi da li je ovaj razgovor nastao na motivima serije “I ja volim nerandže no trpim”, ili je serija nastala na osnovu razgovora Roćena s Mugilem i ostalim “nerandžašima” iz ranijih snimaka.

“Kao što u ovoj kultnoj seriji kadrovi iz žabljačko- šavničkih sela na visokim funkcijama u Beogradu telefoniraju svojim partijcima u zavičaju i traže potpise podrške, usput ogovarajući čak i goveda u svom selu, tako i Milan Roćen i Mugile pretresaju svaki segment državnog života. Od Đukanovićevog moratorijuma na prodaju fudbalera Budućnosti, do vođenja duplog knjigovodstva kako bi Olegu Deripaski isporučili desetine miliona novih fiktivnih faktura. Nakon ovog razgovora valjda je svakom u Crnoj Gori jasno zašto Miomiru Mugoši nije određen pritvor u slučaju poznatom kao “Carine”, jer se radi o jednoj od najcrnjih kutija režima u kojoj su pohranjene najmračnije tajne ovog državozorijuma. Da li u Crnoj Gori postoji tužilac koji će saslušati Milana Roćena i Miomira Mugošu na okolnosti “pumpanja” fiktivnih troškova za KAP koji su izgleda iznosili oko 300 miliona evra, saopšteno je iz DF-a.

A to znači da Milan Roćen i Mugile veoma dobro znaju ko je prevario Rusiju i Olega Deripasku, i da KAP nije prodat za 48,5 miliona već da je kako kaže bivši gradonačelnik služeći se “lažavinama” neko odvojio za sebe preko 200 miliona evra.

“I sad se Milo Đukanović čudi zašto se Crna Gora nalazi u arbitražnom sporu s Olegom Deripaskom, kad se iz ovog snimka jasno vidi da je država Rusija brutalno prevarena i opljačkana u postupku kupoprodaje KAP-a. Nažalost, niko u Crnoj Gori ne očekuje reakciju tužilaštva u ovom pravcu, jer je svakom jasno da se ovdje radi o ratu frakcija u DPS- u što je nedavno potvrdio i sam Roćen crtajući Duška Markovića kao prvosumnjičenog autora ovih snimaka. Navodno je sukob dobio na intenzitetu kad je Milan Roćen organizujući proteste zaustavio frakciju Duška Markovića da izgradi resort u srcu NP “ Durmitor” , da bi se premijer revanširao tako što u Bukovici organizuje proteste protiv izgradnje mini hidrocentrala iza kojih formalno stoji brat od ujaka Mila Đukanovića. Zato još uvijek aktuelni predsjednik DPS- a planira da oživi političku mumiju Filipa Vujanovića i predloži ga na Kongresu za predsjednika partije kako bi neutralisao Duška Markovića za predstojeće izbore 2020.

Iako je Roćen izjavio da ne može sa sigurnošću tvrditi da je on na snimcima, u jednom je ipak u pravu, vrlo je ispravno primijetio da na dosad objavljenim audio snimcima nema nijednog njegovog razgovora s Duškom Markovićem. A pošto je svima poznato da su aktuelni premijer iz Mojkovca i aktuelni penzioner iz Grand Rasove imali česte i duge razgovore, ostaje nam da zaključimo da je Duško Marković kako bi izbjegao da bude snimljen koristio specijalni telefon marke Lenovo, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.