DF: Režim uveo neustavno policijski čas, ozvaničena je diktatura Mila Đukanovića!

5

Uvođenjem neustavnog policijskog sata preko tvitera Vlada Crne Gore i NTK su po nalogu Mila Đukanovića ozvaničili diktaturu i ugrozili najosnovnija ljudska prava i slobode građana, saopštili su iz Demokratskog fronta.

“Po Ustavu Crne Gore niko ne može uvesti policijski sat niti donositi slične uredbe prije nego se u Skupštini na predlog predsjednika države proglasi vanredno stanje.

Od večeras Crna Gora onako kako je definisano u Ustavu više ne postoji, sad se radi o zatvorenoj privatnoj skupini koja donosi neustavne uredbe, i ne samo što na ovaj način ugrožavaju ljudska prava i slobode, već se osnovano dovodi u pitanje i njihova sposobnost da nas zaštite od nadolazeće pandemije.

Strijeljani Ustav i Zakon o zaštiti stanovništva jasno su propisivali da je na čelu NKT trebalo da bude predstavnik Ministarstva zdravlja, a ne ministar poljoprivrede Milutin Simović čija je uža struka “biološka vrijednost sadnog materijala krompira u zavisnosti od roka vađenja.”

Upravo Vlada i NTK ovom posljednjom uredbom bez uvođenja vanrednog stanja sve građane tretira kao krompire o čijim sudbinama će odlučivati Milutin Simović uz pečat Mila Đukanovića.

Danas je valjda svakom jasno u Crnoj Gori zbog čega je DF sve vrijeme potencirao na neustavnosti dosad donesenih uredbi i pitao zašto se ne uvede vanredno stanje ako se već nalazimo u vanrednoj situaciji.

Zato što bi Milo Đukanović kao predsjednik države morao da stane na čelo odbrane države, ali i svi drugi da preuzmu odgovornost i obaveze u borbi protiv ove pandemije. Ali Đukanoviću i njegovim satrapima ne odgovara da se sazna prava istina o ozbiljnosti situacije, niti kako se troši državni novac u policijskim satima, niti kako se krše osnovna ljudska prava, niti kako se goloruki zdravstveni sistem bori protiv ovog virusa, jer je on dosanjao svoj san: uz pratnju obezbjeđenja koje nosi epidemiološke maske Đukanović se komotno šeta pustom Crnom Gorom, saopšteno je iz DF-a.

5 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Zar je nesto cudno?
  Virus je privremeno Djukanovicev najveci prijatelj!
  Da nije ove pandemije , vec bi bio u begu sa svojom vlastelom.
  Narod je na ulicama pokazao da se vise ne Boji Mila i njegovih fukara.
  Ova pandemija mu je samo malo vise vremena dala za pakovanje kofera!

  19
  3
 2. Lange komentariše

  Daj boze i svi sveci da je tako,mislim da ce brzo narid u svetu uvideti da je ovo jedna globalna orevara,vurus ne postoji postoje samo lazni kineski teskeri koji reaguju na sve,i da ce tada narod reci ma gonite se i izaci na ulice.a milo i dps dobili dodatno vreme za konsolidaciju,za napade pidmetacine prebijanja pracenja itd.neznam narode sta ce biti

  9
  1
 3. Lange komentariše

  Milo i svi iz dps jesu sotone ali kako im bas sad iz kosmosa stize ovaj spas ljudi,jednostavno pririda nije fer ,njima nesto naruku ovako da dodje posle 30 god zverstava neznam dje je tu pravda u kosmosu

  7
  1
 4. Rikardo komentariše

  Pusti Kosmos i sve druge, njemu treba NAROD!!! Posle korone, KOLONE!!! Oni se samo plase kolona…………. NE DAMO SVETINJE!!!

 5. Baja_California komentariše

  Da im je doslo u pravom momentu jes…inace ne znam sto bi radili sa onolikim protestima da su se nastavili, vec im je pada rejting nenormalno, ali pristali bi oni da po Crne Gore odapne posebno Srpske samo da ne izgube stolicu

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.