DF: Podrška za Čaku, trpi torturu zato što je Srbin

1

Demokratski front (DF) saopštio je da podržava vođu “Varvara”, Aleksandra Čaku Ivanovića.

Aleksandar Čaka Ivanović osuđen je – prvostepenom odlukom – na godinu dana zatvora zbog napada na policajace Ljubišu Vukovića i Ratka Delibašića, nakon utakmice Sutjeska – Budućnost u Nikšiću.

Iz ove partije je rečeno da Ivanović trpi torturu zato što je Srbin.

“Da je pravosuđe u Crnoj Gori pod direktnom kontrolom režima pokazuje i sramna presuda Aleksandru Čaki Ivanoviću i DF izražava solidarnost i pruža podršku čovjeku koji trpi torturu, podmetanja i pritiske zbog toga što je Srbin, pravoslavni vjernik i što ga režim doživljava kao opasnost za svoju nekontrolisanu, kriminalnu vlast. Takvu poruku moraju da pošalju svi koji se bore za slobodnu Crnu Goru, za vladavinu prava i da pruže otpor političkom monstrumu koji vlada Crnom Gorom. Prebijanje i sramotna presuda nastavak su progona Ivanovića, koji je na utakmici u Nikšiću pokazao odgovornost i hrabrost kada je pokušao da zaštiti svoje mlađe drugove od policijskog nasilja”, kazali su iz DF-a.

DF je, kako su saopštili, “prva i glavna meta koalicije korumpiranih ljudi u pravosuđu i zaštićenih nasilnika u policiji, i potpuno razumije i saosjeća sa stradanjem i nepravdom koju trpi Ivanović, čiji napadači nisu ni otkriveni ni procesuirani.”

“Žalimo što je povodom ovoga slučaja, koji još jednom pokazuje kako se režim surovo i podmuklo obračunava sa građanima, izostala snažnija reakcija javnosti, NVO, kao i političkih subjekata, posebno onih kojima su puna usta demagogije i floskula o ljudskim pravima i slobodama. Sigurni smo da će Ivanović iz ove režimske torture izaći jači, a da će se u spuškom kazamatu vrlo brzo naći oni koji su ga stavili iza rešetaka, kao i oni batinaši pod maskama, koji godinama primjenjuju ,,herojski” scenario deset na jednoga. I dok se slobodni ljudi, protivnici režima, hapse i progone, na slobodi su ubice, narkodileri, šverceri, lopovi, i ostali koji se nalaze pod zaštitom Mila Đukanovića i njegove partijsko-kriminalne organizacije”, zaključeno je iz DF-a.

1 Comment
  1. Varvar komentariše

    Srpski Vitez. Srecni ti rane Junace. Ulazi Caka u Istoriju kao svi Velikani.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.