DF pisao Ustavnom sudu: Stanje mraka žele da iskoriste da profitiraju ekonomski i politički!

0

Poslanici Demokratskog fronta su predali Ustavnom sudu Predlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti svih naredbi koje je, suprotno pravnom poretku Crne Gore, Ministarstvo zdravlja donosilo.

“Imajući razumijevanja za ozbiljnost situacije izazvane pandemijom korona virusa, a u kojoj se i Crna Gora našla, do sad smo tolerisali protivustavno ponašanje. Međutim, pošto je više nego oćigledno da se grupi ljudi koja je okupljena u nelegitimnom Nacionalno kordinacionom timu za zaštitu od zaraznih bolesti, oslačalo da vode državu po aršinima njihovih nalogodavaca, a na čiji račun pristižu više milionske donacije, koje niko ne kontroliše. moralo se reagovati.

Vrlo namjerno, režim i njihovi poslušnici, suspenduju Parlament i njegovu kontrolnu funkciju i to je razlog što smo odlučili da čujemo mišljenje Ustavnog suda. I pravnim laicima je više nego jasno da je ovdje uzurpiran pravni poredak, i da se nekavim naredbama, kao nižim pravnim aktima suspenduju Ustav i zakoni, a sve pod izgovorom zaštite zdravlja građana.

Izbjegava se uvođenje vandrednog stanja, iako skoro mjesec dana mi faktički živimo vanredno stanje, samo što nije formalizovano jer to nekome odgovara. Ovakvo ponašanje režima se ne smije dozvoliti, jer se uvodi strahovlada i policijski čas, uključena je i vojska pod punom opremom, a sva ta krivična djela se vrše navodno za dobrobit građana.

Neko očigledno želi da ovo stanje mraka iskoristi da bi profitirao i ekonomski a i politički. Zato im kontrola ne odgovara. Očekujemo da Ustavni sud odmah uzme u razmatranje naš predlog pa da vidimo kako će ta institucija koja treba da štiti pravni poredak sad odreagovati, da li će poštovati struku ili partijsku naredbu, ostaje da vidimo.

Maske će pasti. Ako im se ovakvo ponašanje dozvoli, biće teško kad prođe epidemija obuzdati njihovu želju da zadrže ova ovlašćenja koja su prigrabili i da ne nastave u istom maniru, saopštila je Branka Bošnjak, poslanica DF-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.