DF: Omogućiti ribarima sa Skadarskog jezera da nesmetano obavljaju svoj posao

1

DF zahtijeva da NKT hitno omogući privrednim ribarima sa Skadarskog jezera da nesmetano obavljaju svoj posao, kako bi obezbijedili hranu za svoju porodicu, ali i kako bi se višak ulova mogao plasirati na tržište.

Ne postoji nikakav smisleni razlog da se tim ljudima zabranjuje ribolov, jer se tim restrikcijama samo ugrožava egzistencija velikog broja ljudi. Isto tako, može doći do ugrožavanja snabdijevanja tržišta svježom ribom, i u tom slučaju posebno na značaju dobijaju ribari sa Skadarskog jezera.

Jer nije korektno, a i neobjašnjivo je, da se, naprimjer, raznim režimskim tajkunima dozvoljava da u sred pandemije zidaju zgrade, a da se zaustavlja proces proizvodnje hrane.
Znači li to da je bitnija izgradnja stanova za tržište od proizvodnje i nabavke hrane za stanovništvo?

Posebno zabrinjava to što direktor NP Skadarsko jezero snažno brani odluku NKT, kojom se onemogućava privrednim ribarima da hrane svoje porodice, a da istovremeno krivolovci, očigledno bliski DPS, agregatima ubijaju veliku količinu ribe, i to vjerovatno uz saglasnost onih koji bi trebali da čuvaju jezero od takvih i od pomora ribe.

1 Comment
  1. Buka komentariše

    Strpljenje je Majka mudrosti..Docekasmo i od gospode iz Fronta,Vrijednu i Pametnu inicijativu..Cestitke i Vazno ,da je probijen led..Nastavite,pregnite,za dobro Crne Gore..Vasa je Majka,kao i Svih Svojih Gradjana ..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.