DF odgovorio Medenici: Bolje ti je da ćutiš, zatvorila si za javnost suđenje koje te moglo kompromitovati!

5

Kriminalna izjava Vesne Medenice u kojoj proglašava Suzanu Mugošu za velikomučenicu crnogorskog pravosuđa i ujedno joj čestita na političkoj presudi liderima DF- a, predstavlja najbolji pokazatelj saučesništva predsjednice Vrhovnog suda u organizovanoj kriminalnoj grupi koju su formirala braća Đukanović, saopšteno je iz DF-a.

“Naime, zgražavajući čitavu regionalnu javnost, Vesna Medenica je saopštila da su Andrija Mandić i Milan Knežević prvostepeno osuđeni na pet godina zatvora zbog uvreda koje su iznijeli na račun sudskog vijeća, a ne na osnovu nekakvih dokaza, jer dokaza protiv njih uopšte nema. Upravo je ovo potvrda da su pravosudne institucije u Crnoj Gori odavno upokojene, i da se na osnovu interesa i lične mržnje braće Đukanović i vodio ovaj montirani politički proces kako bi se zabranilo političko djelovanje DF-a kao najvećeg protivnika režima, a Vesna Medenica po starom dobrom običaju izigravala francusku sobaricu za račun Prve familije”, ističu oni.

Još jednom ponavljaju- za ovaj proces je, suprotno proceduri, izabran sastav sudskog vijeća koji će bespogovorno izvršavati sve naloge koji budu dolazili od vrha režima, a za kojim danas lije krokodilske suze Vesna Medenica, saopštavajući kako su navodno sudije doživljavale teške uvrede i imale problem zbog sramotnog posla koji su radili.

“Ovo sudsko vijeće, na čelu sa Suzanom Mugošom, zbog ovakve presude koja ne počiva ni na jednom dokazu, moraće prije ili kasnije da se suoči sa pravdom, i vrijeme koje će provesti u zatvoru neka iskoriste za odvikavanje od služenja mafiji kako bi se naučili da poštuju Ustav i zakone iznad svega. Suzani Mugoši, Dragici Vuković i Vesni Pean niko nije branio da se samoizuzmu, a optuženi i odbrana su ih čak pozivali i tražili da se ne brukaju i ne učestvuju u ovoj nacionalnoj sramoti. Ali očigledno je da su postojali “konkretni” interesi i dogovori da baš one odigraju svoju nečasnu epizodnu ulogu u ovoj režimskoj farsi”, saopšteno je iz DF-a.

I kad Vesna Medenica prijeti da neće dozvoliti komentarisanje ove sramne presude, samo imamo dilemu da li pritom misli i na svog oca, čuvenog lovačkog goniča Josipa Broza, koji je u nekoliko navrata javno izjavljivao da lidere DF- a po kratkom postupku treba strijeljati.

“Tako ispada da su Andrija Mandić i Milan Knežević još i dobro prošli, jer su izbjegli javnu egzekuciju od legendarnog “sedmoofanzivca” i to na “Pasijem groblju”. Ili je Vesna Medenica, želeći da upotrijebi analogiju iz jednog drugog slučaja, za koji je bila životno zainteresovana, željela i u montaži državnog udara da ućutka slobodnu javnost. Treba li podsjećati da je upravo Vesna Medenica u slučaju tragičnog dvostrukog ubistva, donijela odluku o isključenju javnosti, i ekspresnoj presudi jednom optuženom na maksimalnu kaznu zatvora. Možda je tad javnost imala veći interes da suđenje bude javno, nego u slučaju beatifikacije Suzane Mugoše, posebno imajući u vidu kakva saznanja je optuženi mogao saopštiti i o samoj ulozi predsjednice Vrhovnog suda. Ili recimo da su zainteresovani građani u tom slučaju, kao i slučaju tzv. državnog udara, mogli imati uvid u mjere tajnog nadzora koje su tad sprovođene, u bazne stanice, listinge i dvosmjerno razmijenjene poruke zbunjujuće sadržine, jer je predsjednik Vrhovnog suda štićena ličnost. Ubijeđeni smo da je taj dokazni postupak u svakom smislu bio interesantniji crnogorskoj javnosti od postupka u kojem pred čitavim regionom svlače i maltretiraju ženu od šezdeset i pet godina koja je “planirala” da uhapsi Mila Đukanovića, kažu u DF-u.

Možda smo naivno vjerovali da je Vesna Medenica dosad shvatila da ne može ućutkati DF, makar iz razloga što mi veoma dobro znamo njen razvojni put od običnog lokalnog tužioca u Kolašinu do predsjednice Vrhovnog suda.

“Do današnjeg dana se prepričavaju motivi i razlozi “prebačaja” Vesne Medenice u Podgoricu. Zato joj toplo preporučujemo da sljedeći put kad odluči da se pridruži čoporativnoj hajci na DF, izbroji do deset i popije čašu rozea, po mogućnosti vinarije “Krgović”, jer je valjda dosad naučila da mi nikom nismo ostali dužni”, zaključuje se u saopštenju.

5 Comments
 1. Kumbor komentariše

  Sva PG zna za poslovnu vezu g. Medeni će i vlasnika firme CARINE doo samo nadležne ne interesima da to provjere. Da vide o čemu se tu radi.

 2. Ljuta komentariše

  Medenica nema nikakve ingirencije na odluke suda….osim ..?
  Pare su čudo a vlast najteža droga

 3. VOJIN komentariše

  Ha ha ha ha,je li ta zalba gotova,pustite ljude da rade svoj posao,da ste pravnici i imali pravosudnini ispit mozda bi vi bili sudije i tuzioci.Svim gradjanima Crne Gore srecan dan nezavisnosti 21 maj.Nek je vjecna.Zivio nam Otac nacije Milo Djukanovic❤❤❤❤❤

  1. Mrkela komentariše

   Ako te Milas pravio i ucio patriotizmu a ne otac rodjeni sretno bilo

 4. Boro komentariše

  Građane živo interesuje šta bi to bilo da je suđenje bilo javno. Kakav bi odnos bio dokazan tašte i nekog. Kažite nam ljudi hoće li se obnoviti suđenje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.