DF o nagodbi Sinđelića i režima: Zlikovac lažno svjedočio da bi dobio azil

0

Odluka crnogorskog režima da Hrvatskoj ne isporuči Sašu Sinđelića, pravosnažno osuđenog na 21 godinu zatvora za brutalno ubistvo seljaka Mirka Fotesa, besramni je oblik plaćanja usluga lažnog svjedočenja u slučaju “državni udar”, saopšteno je iz DF-a.

“Prvostepena presuda Višeg suda u Podgorici, u nedostatku materijalnih dokaza, počiva na lažnom svjedočenju ovog zlikovca, koji se nagodio sa crnogorskim režimom da mu se ova usluga kompenzuje omogućavanjem da izbjegne višedecenijsku zatvorsku kaznu. Jedina država na planeti gdje je mogao da pronađe partnere za takav dogovor je Crna Gora, regionalni i evropski lider u skrivanju kriminalaca i izvozu narko bosova.

Crna Gora je ranije bila utočište italijanske mafije i plaćenih ubica, a oni isti koji su dali status počasnog građanina Crne Gore Saši Sinđeliću, su tada njih štitili, a zauzvrat koristili njihove usluge. Neki od tih italijanskih mafijaša, po završenom poslu su nestali na ovim prostorima, bez traga, a porodice im ni dan danas ne znaju gdje su pokopani.

Da podsjetimo, aktuelni crnogorski režim, a posebno ministar Pažin, ekspresno su isporučivali Hrvatskoj srpske oficire, poput generala Đukića i drugih koje je potraživao Zagreb. Takođe, Moma Mandića, bivšeg ministra u Vladi RS, inače državljanina Crne Gore, su na prevaran i nasilan način uhapsili i u lancima predali Sarajevu.

Iako su se Tužilaštvo i Viši sud trudili da relativizuju otkriće Demokratskog fronta- da je Katnićev svjedok u stvari ucijenjeni psihopata i ubica, kao i da je sami Sinđelić na direktno pitanje advokata odgovorio da nije osuđivan za ubistvo u Hrvatskoj, čime je sebe automatski diskreditovao kao kredibilnog svjedoka- sada, nakon hrvatskog zahtjeva za izručenjem i crnogorskog odbijanja sve je izašlo na površinu.

Za ključnu osobu u sudstvu, koja odrađuje ovaj prljavi posao za braću Đukanoviće, je najvažnije da je dobila udio u švercu cigara i dijeljenju dobiti od nedozvoljenih poslova koje radi ovaj režim”, kazali su iz DF-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.