DF o Brajoviću: Lagao o “Ramadi”, kriv za “Limenku” i ima obraza da komentariše “državni udar”

1

Posljednja adresa koja je trebalo da se oglasi povodom sramne presude liderima Demokratskog fronta (DF) a je Ivan Brajović koji je protivustavno i protivzakonito bio dio kriminalne organizacije koja je zloupotrijebila parlament dajući mu svojstvo istražnog sudije za određivanje pritvora opozicionim poslanicima, saopšteno je danas iz DF.

Iz tog političkog saveza su reagovali na jučerašnju izjavu predsjednika Skupštine Ivana Brajovića koji je kazao da ne očekuje povećane tenzije u parlamentu, nakon donošenja presude u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

“Umjesto da se Ivan Brajović zbog niza krivičnih djela koje je počinio u proteklih deset godina eventualno oglasi iz Spuža, i to u svojstvu svjedoka saradnika, on u svom intervjuu šalje poruku braći Đukanović kako je spreman da umjesto njih ode u zatvor, iako mu je jasno da je spisak dobrovoljaca koji su poput Brozovog Luksa, spremni da se u novonastalim tranzitnim vremenima žrtvuju za Prvu familiju na sličan način dugačak i da je on na samom začelju. Samo u besudno privatnoj državi kakva je danas Crna Gora, predsjednik Skupštine može biti čovjek za kog je pravosnažno utvrđeno da je lagao na sudu u slučaju “Ramada” i da bi za ovo počinjeno krivično djelo već trebalo da je odslužio zatvorsku kaznu od najmanje četiri mjeseca. Naravno, ova zatvorska kazna bila bi samo dodatak na višegodišnju robiju jer je u slučaju “Limenke” oštetio državni budžet za 10 i po miliona evra koje je turio na račun Aca Đukanovića i tako se svrstao u dugački red političko državnih evnuha Prve familje”, istakli su iz DF.

Oni su dodali da ako tome dodaju Brajovićev “zaborav” petlje na Smokovcu za autoput koja će uvećati konačne troškove preko 100 miliona evra, onda je jasno da u Krivični zakonik samo zbog Ivana Brajovića treba vratiti doživotnu robiju.

“O kakvom kriminalnom profilu se radi najbolji pokazatelj je da je nažalost predsjednik Skupštine Crne Gore, depozite Aerodroma u dogovoru sa zlatnim sponzorom DPS- a Duškom Kneževićem, držao u njegovoj Atlas banci, u zamjenu za pokrivanje minusa na njegovim i kreditnim karticama članova njegove familije. Da kriminalno posrnuće Ivana Brajovića bude zaokruženo, on je zemljište najgoreg kvaliteta u Bjelopavlićima koje je bilo u njegovom vlasništvu, prodao prijateljima Duška Kneževića po višestrukoj cijeni kao da je na “pjenu od mora” kako bi se pokušao izvući iz dugova, a sve garantujući depozitom Aerodroma. A novac koji je Ivan Brajović uzimao od Duška Kneževića za svoje i potrebe SD-a, njega i Miga Stijepovića dovodi u istu krivičnu ravan, i samo je pitanje trenutka kad će specijalno policijsko odjeljenje zakucati na vrata njegovog stana preko Morače”, kazali su iz DF.

Oni su pitali da li treba podsjetiti crnogorsku javnost da je nedavno austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe samo zbog snimka na kojem postoji tek udaljena indicija da bi moglo doći do izvršenja krivičnog djela podnio ostavku.

“Bez obzira na sve, kad se u ovom trenutku iz svih uglova sagleda politički zalazak Ivana Brajovića, dužni smo ipak pokazati elementarni nivo hrišćanskog razumijevanja prema njemu, jer se radi o čovjeku koga svi ubrzano napuštaju, a on u panici bezuspješno trči za njima ne bi li ga udostojili makar koske sažaljenja. U sopstvenoj partiji mu je već pripremljen svileni gajtan, dok su mu braća Đukanović odavno spremila poklon za Dan nezavisnosti u liku katunskog Tajnovidca koji se javno hvali da će još koji dan predsjednika Skupštine, uhapsiti u liftu kako bi poštedio stresa Skupštinu, ali ne Crne Gore, već stanara. Pošto je zahvaljujući i samom Brajoviću inaugurisano pravilo da poslaniku prestaje imunitet čim izađe iz plenarne sale, tako će još koji dan lider SD-a imati jedinstvenu priliku da na svom primjeru osjeti kako se država bori sa organizvanim kriminalom i korupcijom u svojim redovima. Imajući u vidu sve gore navedeno, Demokratski front ohrabruje Ivana Brajovića da ostane dosljedan u svom posrtanju i do kraja odigra tango s braćom Đukanović, možda na kraju budu dobre volje i on završi samo sa nanogicom. I to na istoj onoj zemlji u Bjelopavlićima koju mu je otkupio Duško Knežević, kako bi bar mogao da nostalgicno posmatra avione koji ostavljaju bijeli trag na plavom nebu, kao što je on nekad ostavljao depozite Aerodroma u Atlas banci”, kazali su iz DF.

1 Comment
  1. Branimir K. komentariše

    Što ste navalili ns Brajovića a o Vučku vrlo ovazrivo. A ni g. Anfilohije se nešto ne pretrže da vas brani. Ok, mada nije pošteno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.