DF: Nuhodžić da podnese ostavku zbog huliganskog ponašanja sina

0

Demokratski front pozvao je ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da “iz moralnih razloga zbog huliganskog ponašanja njegovog sina” podnese ostavku.

Kako se navodi u saopštenju DF-a, Nuhodžić “više nema bilo kakav autoritet i integritet da obavlja ovu funkciju”.

“Nažalost, primjer Nuhodžića juniora nije izolovan, već je postao pravilo u dinastičkom doživljaju države i društva, u kojem nam “tatini sinovi” najavljuju da smo svi odreda njihovi robovi u privatnoj državi, i da se moramo ponašati kako nalažu pravila klana”, navodi se u saopštenju DF-a.

Pozivaju osnovno tužilaštvo da se odredi da li će pokrenuti postupak protiv Amara Nuhodžića i ostalih, kako se dodaje, “huligana koji su pred crnogorskom i regionalnom javnošću bili glavni akteri linčovanja navijača, košarkaša, trenera i uprave KK “Crvena Zvezda””.

Iz tog političkog saveza su podsjetili da se njihovim poslanicimaMarini Jočić, Branku Raduloviću, Milutinu Đukanoviću i Milanu Kneževiću duže od godinu sudi u Osnovnom sudu jer su u holu Skupštine verbalnim uvredama ugrozili bezbjednost poslanika DPS-a.

“U SC “Morača” smo imali fizičko iživljavanje sinova državnih funkcionera i novopečenih biznismena nad košarkašima Crvene Zvezde i dvojicom navijača, koje su udruženo tukli s policijom u civilu dok je razularena masa u delirijumu skandirala “Ubij Cigana”. Zaprijećena kazna za nasilje na sprotskim priredbama je od jedne do sedam godina, zato očekujemo da tužilaštvo po službenoj dužnosti u skladu sa ZKP-om pokrene radnje iz svoje nadležnosti jer su u ovom slučaju prisutni svi elementi krivičnog djela. Međutim, ako je u međuvremenu došlo do izmjena Krivičnog zakonika, i postalo zabranjeno navijati za Crvenu zvezdu i Partizan, onda ovu dvojicu brutalno pretučenih navijača treba momentalno procesuirati i poslati u istražni zatvor”.

U DF-u osjenjuju da pored pomenute dvojice navijača Crvene Zvezde “trebalo bi zatvoriti osamdeset posto građana, jer najmanje toliko njih u Crnoj Gori navija za Crvenu Zvezdu i Partizan”.

“Zato i nema karata u slobodnoj prodaji, i sve se odigrava među strogo kontrolisanom režimskom publikom, pošto očevi i djeca privatne države ne bi mogli podnijeti da vide kako najmanje pola sportskog centra navija za klubove iz mrskog Beograda. Ukoliko crnogorsko tužilaštvo i u ovom slučaju ostane nijemo na scene nasilja i huliganstva “onih koji su 2006. stvorili Crnu Goru”, vjerujemo da će nadležni organi Republike Srbije preduzeti određene mjere prema licima koji su počinili krivično djelo nad njihovim državljanima, i da će ih prvom prilikom kad se nađu na teritoriji Republike Srbije procesuirati, a nakon odslužene zatvorske kazne trajno im zabraniti ulazak u Srbiju”, zaključuje se u saopštenju DF-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.