DF: Ne prijetimo praznom puškom, branićemo se od napada braće Đukanović

0

Demokratski front ponovio je danas da će odluku u montiranom procesu za „državni udar“ donijeti braća Milo i Aco Đukanović, poručivši im da će se najjači opozicioni savez suprostaviti kriminalnoj osuđujućoj presudi i pokušaju hapšenja lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića 9. maja.

–Radi crnogorske javnosti, još jednom saopštavamo da lideri DF-a nikom ne prijete praznim puškama, već su jasno izjavili da će se, u samoodbrani, suprostaviti kriminalnoj osuđujućoj presudi i pokušaju njihovog hapšenja 9. maja, saopšteno je iz DF-a.

Kada je u pitanju navodna ugroženost sudije Suzane Mugoše i tužioca Saše Čađenovića od strane DF-a, obavještavamo javnost da su oni potpuno bezbjedni i da im što se tiče našeg saveza nije potrebno nikakvo obezbjeđenje.

–Lideri DF-a su u ove dvije godine i sedam mjeseci koliko traje montirana farsa od državnog udara i sudiju Mugošu i tužioce Katnića i Čađenovića jasno locirali kao izvođače režimskih naloga, i nije pošteno da na kraju postupka oni budu označeni kao najistureniji donosioci odluka usmjerenih protiv lidera DF-a, navodi se u sapštenju.

Kako se ističe, DF je za donosioce odluka u montiranom slučaju protiv njegovih lidera jasno imenovao braću Đukanović, koji su, u stvari, i glavni akcionari ove privatne države.

–Na žalost braće Đukanović, Andrija Mandić i Milan Knežević nisu njihovi ni kumovi, ni tajkuni, ni dužnici, već slobodni ljudi koji će ako to bude potrebno svoj obraz braniti slijedeći do posljednjeg slova onu Njegoševu: „Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka!“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, umjesto da zakaže vanrednu sjednicu Odbora za bezbjednost zbog svakodnevnih mafijaških ubistava, afere „Koverta“, državnog učešća u švercu kokaina i brutalne zloupotrebe pravosuđa u progonu lidera DF -a, Obrad Mišo Stanišić, ambasador u najavi, hvata „muštuluk“ crnogorskoj javnosti kako je bezbjednosna situacija stabilna i da će država naći način da se obračuna sa najjačim opozicionim subjektom.

–Štiteći kriminalno lice i naličje privatne države, poslanik Stanišić se, u stvari, sprda sa građanima Crne Gore koji svojim očima vide da se država pretvorila u leglo mafijaških ratova i likvidacija, organizovani kriminal, korupciju i državne skandale na dnevnom nivou, koji samo potvrđuju da smo svi postali taoci nekoliko porodica koje su umislile da su vlasnici naših života i sudbina, naveo je DF.

Svaki, kako se ukazuje, totalitarni Udbarijum ima svoje medijske hijene koje po potrebi angažuje da svojim zavijanjem u ime gospodara odagnaju strah od neumitnih procesa koji na kraju sustignu svakog diktatora.

–Tako se danas oglasio i Ranko Đonović, vlasnik PG garaže, investitor nekoliko stambeno poslovnih kompleksa u Podgorici, bivši mašinovođa dizel lokomotive do stanice Mijatovo kolo, i bivši liberal koji to nikad nije ni bio, ocjenjujući da lideri DF-a prijete praznim puškama. Ova nuspojavna karikatura koja se isključivo aktivira na ubačeni žeton ne zaslužuje nikakav komentar, osim jednog letimičnog gađenja i prezira, stoji u saopštenju DF-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.