DF: Na dan lažova pokušavaju da aboliraju Miga Stijepovića

0

Demokratski front pozdravlja odluku Višeg suda u Podgorici da suđenje biznismenu Dušku Kneževiću i još šestorici osumnjičenih u aferi “Koverta” odloži upravo za Prvi april, i time i simbolično ukaže da se na dan lažova nastavlja suđenje u kojem će Viši sud montažama nastojati da abolira eks-gradonačelnika, sadašnjeg savjetnika Predsjednika Crne Gore.

​DF ističe da je tadašnji donator Duško Knežević, koji je dao kovertu, prvi na listi, a da je Stijepović diskreditovan time što je na listi osumnjičenih dosta nisko iza Kneževića, pritom kao lice koje je direktno gurnulo kovertu u vlastiti džep.

“A potom je, navodno 47.500 evra Stijepović drugarski predao predsjedniku Odbora DPS-a Golubovci, da pare po kapama izdijeli partijskim aktivistima po Zeti za parlamentarne izbore u oktobru 2016. godine. A sića od 50.000 evra negdje je usput isparila, što je za Sud, izgleda, irelevantno, jer je suma očito završila u džepu Mila Đukanovića.

​Razlog za odlaganje je i što dva advokata odbrane nijesu upoznata sa optužnicom, niti je Knežević dobio poziv, iako je advokat Đukanović adresu Kneževića dostavio i tužilaštvu i Sudu. DF ocjenjuje da i ovaj detalj jasno ukazuje na činjenicu da režim preko Višeg suda namjerno odugovlači sa razrješavanjem flagrantnog procesa uzimanja prljavih para u dobro uvježbanom režimskom reketu.

U ovom sudskom galimatijasu izgleda da je najbitnije što je advokat Aković, koji zastupa Stijepovića, novinarima ispred Suda saopštio da je njegov klijent negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret. A to, što je crnogorska i svjetska javnost već nebrojeno puta vidjela sad već čuveni, dobro uvježbani forhend Stijepovića, kojim u džep vješto gura kovertu, očito nema nekog značaja za cio dokazni postupak, stoji u saopštenju.

DF ističe da režim očigledno i dalje stoji pred skandalom oko flagrantnog pranja novca u partijske svrhe za kupovinu glasova, od čega ga ništa ne može oprati, a što je tek vrh ledenog brijega manipulacija oko kupovanja izbora i “džentlmenskog čašćavanja” birača pred dan glasanja.

“Uz sve ovo, javnost Crne Gore je u prilici da vidi i kako Sud brani predsjednika Crne Gore i njegovog savjetnika, zamjenjujući teze miksovanjem afera “Atlas” i “Koverta”, u pokušaju da se javnost zbuni dvostrukim aršinima. A Milo Đukanović pritom sipa drvlje i kamenje na svog mrskog prijatelja, koji mu je finansirao sve, od izbornih kampanja do privatnih putovanja po zemnome šaru”, navode oni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.