DF: Momčilo Radulović učesnike u litijama proglasio ratnim zločincima!

3

DF ocjenjuje da je predsjednik Savjeta ASK, Momčilo Radulović, apsolutno nedostojan funkcije koju obavlja, nakon njegovih skandaloznih šovinističkih izjava i otvorenog izliva vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti prema većini građana Crne Gore.

Naime, Radulović, koji je i lider nekog “Evropskog pokreta”, je, između ostalog, ljude koji učestvuju u litijama proglasio ratnim zločincima, a litije su za njega “pokušaj da se u životu održi ideologija koja je palila po svim zemljama bivše Jugoslavije, a u velikoj mjeri ostala nekažnjena”. I kada neko takav, ko je otvoreni neprijatelj više od polovine građana CG, stoji na čelu tijela koje bi trebalo da se bori protiv korupcije, onda je jasno da te borbe nema u jednom kriminalnom sistemu, a da je isključivi cilj režima nastavak diskriminacije i asimilacije srpskog naroda i pravoslavnih vjernika.

Naravno, ovakve izjave su direktno na fonu aktuelne antipravoslavne politike koju vodi njegov gazda Milo Đukanović, i istup Radulovića je već ustaljena ekstremistička retorika državnog aparata, koja je dogovorena u vrhu režima ne bi li se građani zastrašili i spriječile veličanstvene litije. Sličan vokabular vidjećemo u nastupima drugih iz režima, od ministara, režimskih analitičara do ideologa ove dukljanske histerije. To su svakako uzaludni i očajnički pokušaji, jer niko ne može zaustaviti narod u odbrani svetinja.

Ono što je saopštio Radulović u svakoj demokratskoj državi bilo bi odmah zakonski sankcionisano, ali u Đukanovićevoj diktaturi ovakvi napadi mržnje i bijesa prema SPC i pravoslavnim vjernicima jedino mogu biti nagrađeni. Zato i ne očekujemo da nadležni u ASK pokrenu pitanje njegove odgovornosti, jer se radi o istim poslušnicima poput Radulovića.

Uglavnom, i ovaj skandalozni istup ostaće zabilježen kao slučaj beščašća i primjer kako se jedna vlast brutalno obračunavala sa svojim narodom, tradicijom i precima, stoji u saopštenju.

3 Comments
 1. komšija komentariše

  Nemoj da se ljutimo na dobro uhranjenog Moma. Pretjerao je sa kokainom pa se malo pogubio. Po gradu se odavno pripovijedaju njegove krivudave kokainske noći i iluzije koje proizvodi u tim stanjima. Budimo ljudi i pomozimo malom Momu da se liječi jer on sada misli da je evropski drogirati se kokainom. Za više informacija o njegovoj bolesti obratiti se njegovom okruženju.

  29
  2
 2. ćipur komentariše

  niste ratni zlocinci ali ste avetinje i nesrecnici bozji jer ko vidi vas i vase ponasanje utece i od vjere i od boga vi ste sve bez duhovnici koreografija i pjesme su vam bas onako po mjeri duhovnoj i vjerskoj
  niste zlocinci jer ste kukavice vi ste neko ko mrzi svakoga pa i sami sebe cete kad se pogledate tako da ste vi mrzitelji i nesrece
  o tome da ste za 20 eurica spremni na ta glupiranja i balastine moze se reci da ste i kompletne budale i glupani
  samo setajte i pjevajte nemojte stajat i svaki dripac koji dodje i iskaze mrznju prema crnoj gori neka vi je idol jer budale i glupani se kite tudjim

  1
  30
 3. JA komentariše

  CIPUR POTPISI SE KAD LAJES POSTO SI LJUCKA VRLINA.I NIKAD AMA NIKAD NE IZNOSI JAVNO SVOJU CIJENU ZA 20 EVRA SE MALO PRODAJES

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.