DF: Miomir M Mugoša glavna karika u pranju novca i utaji poreza

DF: Miomir M Mugoša glavna karika u pranju novca i utaji poreza

Demokratski front poziva Milivoja Katnića da koliko još danas uhapsi direktora poreske uprave Miomira M. Mugošu jer predstavlja glavnu kariku u pranju novca i utaji poreza u aferama “Klap” i “Vardar”.

“Gotovo da zvuči šizofreno da SDT raspisuje crvenu Interpolovu potjernicu za Dejanom Lakićem, a da Aco i Blažo Đukanović, Edin Kolarević, Brano Mićunović i Miomir M. Mugoša nisu ni saslušani u ovoj milenijumskoj pohari Crne Gore. Umjesto da Dejan Lakić dobije status svjedoka saradnika, jer je po svim zakonskim kriterijumima kredibilnija ličnost od Saše Sinđelića, SDT na svaki način pokušava da prikrije tragove koji vode do vođa ovih kriminalnih grupa, tako što želi da ućutka jedinog insajdera koji je razotkrio sve kriminalne šeme ovog mafijaškog trusta. Zato s pravom pitamo kako je moguće da se Miomir M. Mugoša još nalazi na slobodi, i kojim je to aktivnostima zadužio Milivoja Katnića da ovaj odlaže njegovo hapšenje. Optužbe koje je danas iznio Dejan Lakić na račun direktora poreske uprave Miomira M. Mugoše u svakoj iole demokratskoj državi rezultirale bi pokretanjem postupka protiv čovjeka koji se nalazi na čelu poreske uprave, stoji u saopštenju.

Očigledno je da su dosad uhapšena lica samo kolateral ozbiljnih kriminalnih poslova koji se nisu mogli realizovati bez znanja Miomira M. Mugoše.

“I zato sad SDT hapšenjem braće Petričević, Jokića, poreskih inspektora i drugih, nastoji skrenuti pažnju javnosti sa stvarnih šefova ove beskonačne hobotnice. Ali SDT nije spreman da uhapsi Miomira M. Mugošu iz jednog prostog razloga, jer je on crna kutija afera “Vardar” i “Klap”, i ako bi se desilo da progovori, srušio bi sve kriminalne i biznis piramide nastale na utaji poreza i pranju novca. Upozoravamo Milivoja Katnića na jedan sličan slučaj koji ovih dana potresa Republiku Makedoniju i u koji je umiješana njegova koleginica Katica Janeva, koja je zloupotrebljavajući službeni položaj, za svoje i potrebe premijera Zorana Zaeva reketirala makedonskog biznismena Jordana Kamčeva u iznosu od 8 miliona evra kako bi mu obezbijedili bolji položaj pred makedonskim pravosuđem, piše u saopštenju.

Gotovo da nema razlike između “makedonskog” i “crnogorskog” slučaja, jer se i u jednom i drugom, funkcija SDT- a koristila za saučesništvo u kriminalnim poslovima.

“Koliko vidimo iz medija, pitanje je dana kad će Zoran Zaev premijer evropskog duha i reformator, dokazani prijatelj crnogorskog režima i nekih crnogorskih opozicionara, podnijeti ostavku zbog afere ucjenjivanja Jordana Kamčeva, a vrlo je izvjesno da neće izbjeći ni krivično pravnu odgovornost. Upravo su afere “Klap” i “Vardar” pokazale kako se izvodi stvarni državni udar na njenu ekonomiju, poreski sistem i sveukupnu održivost. Za razliku od onog iz 2016. u ovom postoje svi dokazi, osumnjičeni više i ne kriju da su krivi, samo je Tajnovidac izgleda zadrijemao umoran od borbe sa GRU-om, FBI-a CIA, MI-6, Mosadom. I samo rijetki koji smiju da mu se približe dok drijema čuju kako mrmlja u snu: “Polako te, još nisam izvadio luk…”, stoji u saopštenju.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *