DF: Kriminalno ponašanje sudije Mugoše dokaz naredbi Mila Đukanovića

0

Današnje skandalozno kriminalno ponašanje Suzane Mugoše samo je realizacija naredbi o kojima je nešto u sinoćnjem intervjuu saopštio Milo Đukanović. On je bez ikakve zadrške pred crnogorskom javnošću izdiktirao osuđujuću presudu u montiranom političkom procesu protiv lidera DF-a i poručio da bi dobro bilo da nevini prihvate nezasluženu kaznu bez ikakvog otpora, saopšteno je iz DF-a.

“Zbog toga je Suzana Mugoša u dogovoru sa Milivojem Katnićem danas pokušala da izjednači nekakve snimke Saše Sinđelića iz podgoričkog hotela Hilton na kojem ga snima Dragan Radonjić šef specijalnog policijskog odjeljenja i koji nisu pribavljeni u skladu sa zakonom, sa dva ključna dokaza, video snimka nastala u Srbiji, i za koje vjerujemo da su pribavljeni u skladu sa zakonom. Na tim snimcima Saša Sinđelić jasno i nedvosmisleno objašnjava kako je zajedno sa SDT-om učestvovao u montaži „državnog udara“ i podmetanju liderima DF, stoji u saopštenju.

Javnosti radi, postoje dva snimka koje je šef specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić napravio sa Sinđelićem.

“Jedan video snimak dok je ovaj bio još u Podgorici i to u hotelu Hilton, a drugi audio snimak u Srbiji gdje je svaki mjesec nosio mjesečnu apanažu Saši Sinđeliću, a što je uredno evidentirano od nadležnih struktura države Srbije. Činjenica da su se ti montirani uradci sa džuboks svjedokom saradnikom koje je dostavilo tužilaštvo pojavili prvo u režimskim portalima dovoljno govori o tome da ih je dostavilo tužilaštvo i da to glumatanje nije moglo biti pribavljeno u skladu sa Zakonom, piše u saopštenju.

Ali bez obzira na sve ovo, DF traži da se snimci koje je dostavilo tužilaštvo izvedu kao dokaz i utvrdi da li su pribavljeni u skladu sa Zakonom, kao što tražimo da se utvrdi da li su u skladu sa Zakonom pribavljeni snimci koje su dostavili advokati Andrije Mandića i Milana Kneževića.

“Pritom, za razliku od tužilaštva advokati lidera DF-a neće tražiti da se kao dokaz izvede i gostovanje Saše Sinđelića u emisiji „Ćirilica“ od 11.03.2019. godine, u kojoj je svjedok saradnik javno saopštio da je njegov iskaz pred Višim sudom dat pod prisilom i da je laž. Samo tražimo da se izvedu kao dokaz dva video snimka koji su u skladu sa ZKP-om juče dostavljeni sudskom vijeću. Saša Sinđelić, za kojeg postoji obimna medicinska dokumentacija da se radi o mentalno oboljeloj osobi i podvojenoj ličnosti, na jednom od ovih snimaka ne govori istinu. Ili na snimku koji su dostavili CDM i Pobjeda, ili na snimku koji su dostavili advokati odbrane.

Valjda je Suzani Mugoši i njenom vijeću, ali prije svega crnogorskoj javnosti, u interesu da se utvrdi istina i činjenično stanje u ovom tzv. procesu vijeka, i to ne smije da zavisi od toga da li će sin Suzane Mugoše dobiti otkaz u SAJ-u, ili će Saši Čađenoviću biti oduzet stan u Delti, a Milivoje Katnić morati da vrati 50.000 evra koje je dobio od države jer navodno nije koristio godišnji odmor kao sudija Apelacionog suda. A da podsjetimo javnost, nijesu slučajno razne privilegije Mugoša, Katnić i Čađenović ostvarili u toku trajanja sudskog procesa, stoji u saopštenju.

Današnji pokušaj Suzane Mugoše da izjednači Pobjedu i CDM sa izgleda relevantnim dokazima koji su pribavljeni u skladu sa zakonom, rešava se jednim običnim dopisom suda prema Republici Srbiji ili državi u kojoj se nalazi njihov svjedok saradnik, u kojem se traži utvrđivanje autentičnosti snimka Pobjede i CDM-a i snimaka koje su pribavili advokati DF-a.

“Sve drugo je bijedni sluganjski pokušaj Suzane Mugoše da u strahu od prošlosti i gubitka privilegija, pokuša održati u životu optužnicu koja je odavno umrla. Zato je pozivamo još jednom, ako nije u stanju da izdrži pritisak Mila Đukanovića i Zorana Pažina, da se povuče iz ovog predmeta, jer je časnije saditi luk u Dahni nego nepošteno postupati prema nevinim ljudima, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.