DF: Katnić lagao o kiparske vlasti u slučaju Jorama Friga

0

Iz Demokratskog fronta saopštili su da nakon objavljivanja crvene Interpolove potjernice za izraelskim državljaninom Joramom Frigom postoji realna opasnost da Crna Gora zbog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića bude isključena iz Interpola.

“Tražeći od Kipra da izruči Jorama Friga, Milivoje Katnić je zloupotrijebio službeni položaj obmanjujući kiparske nadležne organe da je ovaj Izraelac optužen u slučaju terorizma u pokušaju na način što je zajedno sa Šišmakovim i Popovim učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije koja je imala za cilj rušenje ustavnog poretka i ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića. Čitava crnogorska i međunarodna javnost, kako laička tako i stručna, imale su priliku da u dvije godine i šest mjeseci koliko je trajao ovaj sramni sudski postupak jasno uoče da Joram Frig nije optužen za pokušaj terorizma na dan izbora, da se ne nalazi u optužnici, i da ga čak nema ni u obrazloženju optužnice”, saopštili su iz DF-a.

Ističu da je Katnić na taj način, zloupotrebljavajući Interpolovu poternicu, “još jednom pokušao, da falsifikujući Naredbu o proširenju istrage donijetu u januaru 2019. godine i prevari tužilaštvo Kipra”.

“Kao što je to već radio sa Ministarstvom pravde SAD-a dostavljajući im u nekoliko navrata falsifikovanu dokumentaciju. A to ustvari znači, da su po Milivoju Katniću kriminalnu organizaciju zajedno formirali Šišmakov, ( Rus), Popov (Rus), Asad (Amerikanac oslobođen iz UAE po potjernici SDT) i Frig (Izraelac oslobođen sa Kipra po potjernici SDT), ali u optužnici iz aprila 2017. godine ni jednim slovom se ne spominje američki i izraelski državljanin”.

Oni su podsjetili da je SDT u januaru 2019, dva mjeseca pred zaključenje procesa, donio Naredbu o proširenju istrage protiv šestorice američkih državljana od kojih su većina agenti CIA i FBI, i jednog izraelskog i kiparskog državljana.

“Time su oni postali osumnjičeni, ali nikako i optuženi, jer Milivoje Katnić protiv njih do današnjeg dana nije podigao optužnicu. Međutim to mu nimalo nije smetalo da raspisujući crvenu Interpolovu potjernicu za Joramom Frigom napiše kako je on optuženi, a isto je učinio i u slučaju Džozefa Asada. Posebno je simptomatično što Milivoje Katnić veoma dobro zna da nijedan lider, funkcioner, član i simpatizer DF- a se nikad nije sreo niti na bilo koji drugi način imao kontakt, ni sa Šišmakovim, ni sa Popovim, ni sa Asadom, ni sa Frigom, ni sa bilo kim od optuženih i osumnjičenih u ovoj šizofrenoj sudskoj farsi. A to su uostalom i dokazali u toku sudskog postupka, pozivajući i tužilaštvo i sudsko vijeće da pokažu ijedan dokaz o umiješanosti lidera DF- a u navodni pokušaj terorizma. Ovaj posljednji skandal u slučaju “Frig” bi u svakoj iole normalnoj državi bio sasvim dovoljan da Milivoje Katnić bude momentalno smijenjen i procesurian zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja dokumenata Interpola i SDT-a, ali on će izgleda biti unaprijeđen tako što će preuzeti VDT od Ivice Stankovića kad ovom uskoro istekne mandat. Ali prije nego što postane VDT, naš politički savez je spreman da pomogne Milivoju Katniću u njegovoj borbi sa samim sobom, i uputi ga na prostu internet pretragu lica Jorama Friga kojeg ovaj katunski Tajnovidac potražuje. Ako bude umio da da uključi računar i nekako dođe do Gugla, kad ukuca ime ovog Jorama Friga, Milivoje Katnić će doći će do zanimljivih podataka, da je ovaj Izraelac izgleda brat bivšeg drugog čovjeka Mosada. I tako, mic po mic, naredbu po naredbu, kako je krenulo, od strane SDT-a ovih dana možemo očekivati i Interpolove potjernice za Trampom, Putinom i Netanjahuom”, kazali su oni.

Ističu da iako su 9. maja lideri DF- a dobili presudu u čijem obrazloženju direktno stoji da su državni udar pokušali udruženim snagama GRU,FSB, CIA i FBI, kako bi spriječili ulazak Crne Gore u NATO, “posle najnovije potjernice Cisko Kida iz Bajramovice, sad komotno mogu da dodaju i Mosad”.

“Naš narod bi na sve ovo što su Katnić i sudsko vijeće uradili i još uvijek rade rekao: ‘Blago im u pamet’, ali isto tako dobro znamo da bi Milivoje i Suzana uzviknuli : ‘ Polako te!'”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.