DF: Katnić će prije uhapsiti svoju ženu i kćerku, nego što će saslušati Mila

0

Iz Demokratskog fronta su saopštili da je najnovija kriminalno korupcionaška afera u Poreskoj upravi najbolji pokazatelj zarobljenosti pravosudnih institucija koje su se u potpunosti stavile u službu braće Đukanović.

„Umjesto da SDT pozove direktora Poreske uprave Miomira M. Mugošu u svojstvu osumnjičenog, a zatim mu odredi pritvor zbog učešća u stvaranju organizovane kriminalne organizacije na čijem su čelu braća Đukanović, on izvodi kate na press konferencijama i pokazuje kriminalnu šemu papirnog broda, što najbolje govori o nezaustavljivim mentalnim procesima koji poput epidemije obuzimaju specijalno tužilaštvo“, navode iz DF-a.

Interesantno je, smatraju iz ovog opozicionog saveza, da na tom papirnom brodu nema Mila Đukanovića, Aca Đukanovića, Blaža Đukanovića, Edina Kolarevića, Miomira M. Mugoše, Predraga Mitrovića, Bebe Martinović i drugih, za koje postoji vrlo približena sumnja da su učestvovali u državnom pranju novca.

„Zašto Milivoje Katnić ne stisne katunsku petlju i pošalje specijalno policijsko odjeljenje u Zavod za urbanizam i projektovanje koji je u vlasništvu Aca Đukanovića, ili u kompanije “Serzman corporation” i “D.P hotel Facility” povezane sa Edinom Kolarevićem, i utvrdi da li je preko njih i još jednog broja partnerskih firmi oprano između 300 – 400 miliona evra. Ili da saopšti rezultate istrage da li iza firmi braće Petričević stoji Blažo Đukanović i koliko je stotina miliona evra koristeći njihove firme oprao Đukanović junior”,, objašnjavaju iz DF-a.

Prema njihovim riječima, čitava Crna Gora zna da će Katnić prije uhapsiti svoju ženu, ćerku i sina, nego što će se usuditi da pozove i na informativni razgovor bilo kog iz klana Đukanovća.

„Zato je za SDT- a najbolje da u znak režimskih raspoznavanja, uz svoje prezime, doda i prezime Đukanović, jer bolje štiti njihove interese od njih samih“, kažu iz DF-a.

DF smatra da bi bilo svrsishodno da se sasluša i Predrag Mitrović bivši direktor Uprave za sprečavanje novca, koji je navodno na jednom službenom putu izgubio službeni laptop sa povjerljivom podacima, a nedugo nakon toga poput Olega Obradovića u znak upozorenja upucan u nogu.

„NJega bi u porodičnom ambijentu mogla da sasluša supruga Lidija, inače specijalni državni tužilac koja je uz pomoć Milivoja Katnića napravila onaj papirni brod sa šemom kriminalne organizacije. Ali ako država može da organizuje šverc na vojnim brodovima, lučkim kontejnerima banana i pošiljkama luka iz Indije, valjda je logično da mogu organizovati i državnu utaju poreza i pranje novca. A još je logičnije da se specijalno državno tužilaštvo i zdravstevno stanje Milivoja Katnića koriste za obračune sa najjačim opozicionim subjektom čijih je 12 funkcionera optuženo za pranje novca na način što je za potrebe zidara iz Teslića opralo 60 hiljada dolara. Samo u ovakvoj Satrapiji od države Milivoje Katnić može biti specijalni državni tužilac, i samo u ovakvoj privatnoj državi kriminalci mogu upravljati pravosuđem i u ime naroda donositi presude. Zato neka nikog ne čudi da u nastavku ovog izvođenja kata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije dobijemo čitavu flotu papirnih brodova, pošto je “ Jadran” već odavno rezervisan sa šverc kokaina“, zaključuju u DF-u.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.