DF: Državni organi zloupotrebljavaju trenutnu situaciju u odnosu na porodicu Medojević

0

Poznato vam je da smo više puta javno saopštili da podržavamo preduzete mjere od strane nadležnih organa. Istovremeno smo izražavali sumnju i zabrinutost da ne dođe do zloupotrebe trenutnog stanja i da se preduzetim mjerama ne pređe na teren kršenja ljudskih prava i ustavom garantovanih sloboda. Imajući u vidu i činjenicu da u Crnoj Gori nije uvedeno vanredno stanje, postupanje određenih državnih organa je samo potvrdilo naše sumnje i zabrinutost zbog pokušaja zloupotrebe trenutne situacije, saopšteno je iz DF-a.

“U vremenu kada nam je solidarnost prijeko potrebna i kada posebno moramo da vodimo računa da se ne zloupotrebljava teško stanje, izazvano epidemijom Korona virusa, odnos državnih organa, prema porodici Nebojše Medojevića je veoma nekorektan i predstavlja klasičnu zloupotrebu trenutne situacije.

Naređeno je privođenje u karantin za Nebojšu i njegovu suprugu iz razloga što je prije 10((DESET) dana gospođa Marina, na poziv TV Vijesti, u svojstvu Predsjednice Humanitarne organizacije Banke Hrane, dala kratku izjavu ispred ulaza zgrade, a kojom prilikom su novinari TV Vijesti bili propisno zasticeni. Marina nije imala fizicki kontakt ni sa jednom drugom osobom, pa se morate saglasiti, Predsjedniče Skupštine, da ova retroaktivna reakcija i akcija od strane inspekcije i policije, predstavljaju grubu zloupotrebu uvedenih mjera od strane pojedinih institucija na štetu porodice narodnog predstavnika.

Posebno, ako se ima u vidu da poslanik Medojević nije nijednom napuštao mjesto boravka, do trenutka kada su inspekcija i policija došli po njegovu suprugu da je vode u karantin. Učinio je ono što bi uradio svaki suprug, a posebno svjestan činjenice da se Marini ovo dešava prvenstveno jer je njegova supruga.

Ovakve aktivnosti ne doprinose borbi protiv epidemije, već naprotiv, Nebojšu i njegovu suprugu izlažu riziku da i oni budu zaraženi.

Iz samoizolacije su Medojevići, koji nemaju nikakvih zdravstvenih problema i bilo kakvih simptoma, odvedeni u karantin,
gdje se već nalazi preko 100 osoba za koje se ne zna u kakvom su zdravstvenom stanju, i samim tim su izloženi većem riziku da budu inficirani.

O besmislu ovakvih aktivnosti govori i predpostavljena situacija, da bi osobi koja bi u karantinu bila pozitivna na COVID-19 i imala blažu kliničku sliku, bila određena kućna samoizolaciji i napustila bi karantin.

Uzimajući u obzir i prethodne nezakonite i neustavne aktivnosti, od strane državnih organa, protiv Nebojše Medojevića, očekujemo od Vas da reagujete i utičete da se ne zloupotrebljava trenutna situacija. Alarmantno zvuči, da i pored specifičnosti situacije, zbog kontinuiteta maltretiranja poredice Medojević od strane vlasti, je odbijen njihov zahtjev da se o svom trošku izvrši testiranje na COVID19.
Primjer ponašanja Mila Đukanovića je potvrda da isti aršini i mjere samoizolacije ne važe za sve građane, kao i da postoje privilegovani državni funkcioneri koji su iznad svih odluka, zakona i ustava.

DF na ovaj način staje u odbranu svih ostalih u Crnoj Gori kojima se krše osnovna prava i prema kojima se neprimjereno postupa i očekujemo da i u drugim sličnim situacijama, bez obzira na koga se odnose, podignete svoj glas i spriječiti eventualne štetne posledice koje mogu nastupiti.

Demokratski front će, kao i do sada, u granicama svojih mogućnosti maksimalno doprinositi borbi protiv pošasti koja je zadesila čovečanstvo, a samim tim i Crnu Goru, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.