DF: Đukanović pokazuje kukavičluk u ovom teškom vremenu

1

Crna Gora, a i međunarodna javnost, imaju priliku da vide na koji se način lideri pojedinih zemalja odnose prema pojavi virusa covid19. Tako imamo jedan hrabri pristup, koji demonstriraju naslednik britanske krune princ Čarls, kao i premijer Velike Britanije Boris Džonson, koji su i pored toga sto su zaraženi korona virusom dostojanstveni i hrabri ljudi.

“Na drugoj strani, svjedočimo i onom kukavičkom i skorojevićkom stavu koji pokazuje Milo Đukanović, koga su danas usekali u KBC, opremljenog svom zaštitnom opremom, a koji je pride i zaštitne rukavice mazao nekim dezinfekcionim sredstvom. Princ Čarls i premijer Džonson su sigurno imali načina i mogućnosti da se zaštite od ovoga virusa, najmanje onoliko koliko se zaštitio i predsjednik CG Milo Đukanović, ali su oni, kao državnici, odabrali da čitavo vrijeme budu na usluzi narodu i pored opasnosti koja prijeti.

Dok se Đukanović već mjesecima skrivao od svog naroda, da bi se danas pojavio uz nepristojne mjere predostrožnosti, dotle su predstavnici evropskog plemstva i vodeći političari dijelili sudbinu vlastitih naroda. Ali to su te razlike između ozbiljnih državnika, koji pokazuju dostojanstvo i hrabrost, i onih drugih kojime je važan cilj da sirotinjsko stanje u kome su rođeni zamijene bogatstvom, koje se stiče pljačkom i otimačinom.

Istorija Evrope upravo govori o tome da se veliki ljudi trude da podijele sudbinu onih najslabijih i najsiromašnijih u zajednici, dok ovi sasvim slučajni istorijski likovi, kojima je sticajem nesrećnih i nezasluženih okolnosti dopalo da budu predvodnici neke postkomunističke države, pokazuju svoje pravo, kukavičko lice već u prvom izazovu gdje treba pokazati odvažnost i odgovornost.

Aristokratska Evropa se svakako po ponašanju značajno razlikuje od ovih skorojevića koji vjeruju da će živjeti hiljade godina i da svi drugi treba prije njih da se suoče sa bolešću, nemaštinom i nesrećom. Uzvišeni primjeri koje vidimo na zapadu, i koji su gotovo postali standard ponašanja na istoku, dokaz su da oni najbolji, najhrabriji i najmudriji, u ovom teškom vremenu treba da osmišljavaju kuda treba da se danas zaputi čovječanstvo.

Želeći da i Crna Gora dobije časno mjesto među drugim zemljama, danas je predsjednik NSD i član predsjedništva DF Andrija Mandić, na skupštinskom kolegijumu pozvao lidere režima, da se ponašaju hrabrije i dostojanstvenije. Samo vlastitom hrabrošću i dostojanstvom možemo zaslužiti mjesto među istorijskim narodima i državama, stoji u saopštenju.

1 Comment
 1. Kafanski filozof komentariše

  Ja celo vreme mislio da je Djukanovic izdao Srbiju.
  Nije on izdao Srbiju, on je izdao Crnu Goru
  svojim plemenitim ponasanjem prema svom narodu.
  Veceg kukavicu jos nisam video.
  Taj nema ni malo crnogorske casti!

  4
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.