DF: Demokrate i DPS uspostavili saradnju uz pomoć odlazeće briselske administracije

0

Scenario je jasan – DPS i Demokrate su uspostavili saradnju, koristeći odlazeću briselsku administraciju kao sredstvo dogovora kako bi se urušila ideja o tehničkoj vladi koja treba da pripremi izbore, saopšteno je iz DF-a.

“Opozicija ne treba da žuri, pogotovo uzimajući u obzir da se u Briselu uspostavljaju novi organi i dolaze novi ljudi za koje vjerujemo da neće imati ovoliko razumijevanja i širine za DPS i Mila Đukanovića, kao što imaju ovi koji odlaze.

Svaki razuman građanin se pita čemu ovolika žurba, zašto ambasador Orav i komesar Han ne odu malo na odmor, nego im je ispalo najvažnije pitanje kako da spoje Demokrate i DPS. Nakon spajanja Demokrata i DPS dalji scenario je očigledan- podiže se buka od strane udruženih režimskih i nekadašnjeg opozicionog medija, javljaju se analitičari, lažiraju se ankete, a sve kako bi se ta prevara opravdala, a posebno da se skrene pažnja sa izdaje Demokrata i početka njihove saradnje sa kriminalnim režimom, kaže se u saopštenju.

Ali, uzalud, dogovor između DPS i Demokrata izazvao je prezir i ogorčenje u crnogorskoj javnosti, a posebno u opozicionoj koja je ocijenila da je potez Alekse Bečića veća prodaja opozicije nego ona u režiji Darka Pajovića.

“Naravno, zanimljivo je vidjeti i u koga je danas to uloženo da “pokriva” novouspostavljenu koaliciju DCG i DPS. Tu je “analitičar” i istraživač javnog mnjenja, Srđan Bogosavljević, koji za svaki ubačeni žeton u svoj džuboks “ispaljuje” poželjne procente za onoga ko više plati. To je onaj Bogosavljević koji je napravio najveći promašaj u istoriji istraživanja javnog mnjenja, kada je nekoliko dana pred predsjedničke izbore u Srbiji, Borisa Tadića “procijenio” na 58 odsto, a Tomislava Nikolića na 42 odsto. Kao što je poznato, Nikolić je dobio te izbore, a Bogosavljević je svakako naplatio svoje laži. Ovoga puta ga je vjerovatno “podmazao” Pajser Aprcović, možda i iz kotorskog budžeta, kojim je donedavno upravljao kadar Alekse Bečića.

Naravno, očekivano je bilo da dil Demokrata i DPS podrži jedna dnevna novina, inače oglasna tabla Alekse Bečića, koja je osnovana zbog svetog cilja očuvanja zajedničke države, da bi izdala te principe i zbog svog zaokreta ka režimu danas postala niskotiražno glasilo, koje je prema poslednjim informacijama umiješano u krupne afere i prevare.

Iznenađenje dana je, ipak, podrška koju je Demokratama pružio Ranko Đonović, poznati antisrbin, koji se “proslavio” napadima na SPC i mitropolita Amfilohija. On snažno podržava Demokrate i Aleksu i očekuje da će ih ojačati njihov ulazak u vlast sa DPS. Međutim, to je logično, jer su Demokrate već duže vrijeme na dukljanskim, antisrpskim, antipravoslavnim pozicijama, što su potvrdili čuvenim spotom u kome su Aleksu proizveli u mesiju. Uostalom, sve je bilo jasnije još onda kada su podržali slanje predstavnika vlasti u Knin na obilježavanje zločinačke “Oluje”, i kada su u Tuzima postali dio koalicije sa strankama koje podržavaju OVK…

A tu je i poznati profesor- pozadinac Vladimir Pavićević, koji je specijalno stigao iz Beograda da obogati politički život u Crnoj Gori. Dakle, kockice su se poklopile i stekli su se svi uslovi da Demokrate dođu pod šapu DPS-a, jer je politika te dvije stranke i ideološki skoro identična. Dobro je da je saradnju DPS i Demokrata snažno osudio svaki relevantni opozicioni činilac, i važno je da se situacija iskristališe i da se više ne zavaravamo- Demokrate više nisu opozicija.

Njihovo društvo su sada Miško Vuković, Marta Šćepanović, Milutin Simović, Obrad-Mišo Stanišić, Željko “Pajser”, Ranko Đonović, Miraš Dedeić, Genci Nimanbegu, Stevo Vučinić…, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.