DF: Delegacija OEBS okrenuta potrebama mafiokratskog režima

0

Lideri DF Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević razovarali su danas sa generalnim sekretarom OEBS Tomasom Gremingerom.

Kako je iz tog političkog saveza saopšteno, oni su ocijenili da se delegacija OEBS do sada pokazala kao veoma pristrasna i okrenuta potrebama mafiokratskog režima.

“Takvo ponašanje navodi na osnovanu sumnju da su predstavnici OEBS korumpirani, a nije prvi put da kriminalni režim u Crnoj Gori kupuje pojedine međunarodne predstavnike. Takođe, činjenica je da su oni iz OEBS, koji su dolazili sa strane, poput Jakića i sličnih, radili izvještaje koji nisu odgovarali stvarnom stanju nego potrebama režima”, navodi se u saopštenju.

Lideri DF su istakli da je godinama na sceni otvoreni progon DF-a, protiv njegovih lidera i funkcionera “vode se montirani sudski procesi”, Milan Knežević i Nebojša Medojević su “nevini ležali u zatvoru, a predstavnici OEBS nijednom nisu reagovali na otvorenu režimsku torturu nad najjačim opozicionim savezom”.

Kako se dodaje, iz OEBS-a nijesu pokazali interesovanje kada je “zarobljeno pravosuđe oduzelo pasoš Andriji Mandiću” zbog čega nije mogao da prisustvuje zasijedanjima Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Oni su, takođe kazali da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori katastrofalna, da su kriminalni klanovi u bliskim vezama sa vrhom režima, policije i ANB-a.

“Takođe, lideri DF su upozorili da režim i njegove službe ne prezaju ni od izazivanja etničkih sukoba i incidenata u Crnoj Gori, što su pokazali i na primjeru krstionice na Miholjskoj Prevlaci, koju su vjernici odbranili i pokazali kako se čuvaju pravoslavne svetinje od nasilnika i onih koji su pljunuli na svoje pretke. Lideri DF su na kraju konstatovali da je najbolje da se kancelarija OEBS-a u Podgorici zatvori, nego što postoji očigledno kao ekspozitura režima”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.